Asiantuntija, työllisyyspalvelut, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 10.9.2024
  • Hae viimeistään 24.9.2024
  • Palkkaus: 3080,37€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Kiinnostaako sinua yhteiskunnallisesti merkityksellinen tehtävä työllistämisen parissa? Haluatko tukea työnhakija-asiakkaitamme polulla kohti työelämää?

Me Helsingin työllisyyspalveluissa teemme töitä sen eteen, että työnhakijat ja työnantajat kohtaavat. Autamme työnhakijoita hankkimaan sen osaamisen, jota työllistyminen edellyttää ja poistamme työllistymisen esteitä. Olemme uusien haasteiden äärellä, sillä otamme Helsinkinä vastaan itsenäisen työvoimaviranomaisen tehtävän ja käynnistämme uuden toiminnan työllisyyspalveluliikelaitoksen muodossa 1.1.2025.

Haemme nyt 16 asiantuntijaa henkilöasiakaspalveluumme vakituisiin virkoihin liikelaitoksen ennakollisiin-, kohtaanto ja polkupalveluihin.

Asiantuntijana tehtäväsi on auttaa ja ohjata asiakasta tarkoituksenmukaisiin palveluihin ja kohti työllistymistä. Otat kokonaisvaltaisen vastuun oman asiakaskuntasi palvelutarpeen arvioinnista, palveluohjauksesta ja työttömyysturvaan liittyvistä ratkaisuista sekä esimerkiksi työnhakuvelvollisuuden seuraamisesta. Neuvot, ohjaat ja valmennat asiakkaitasi työllistymiseen liittyvien ratkaisujen löytämisessä.

Olet tiiviisti yhteydessä omiin asiakkaisiisi monikanavaisesti. Asiakastyössä pyrimme rakentamaan eheän palveluprosessin ja ohjaamaan asiakkaita aktiivisesti työmarkkinoille sekä työllistämistä edistäviin ja osaamista kehittäviin palveluihin, vahvistaen asiakkaan omaa toimijuutta.

Asiantuntijana teet aidosti merkityksellistä työtä, jolla on suuri vaikutus asiakkaiden työllistymiseen, osallisuuteen ja hyvinvointiin. Pääset hyödyntämään monipuolisesti omaa asiantuntemustasi osaavan, moniammatillisen työyhteisön tuella. Panostamme perehdytykseen sekä jatkuvaan osaamisen kehittämiseen ja henkilöstömme työhyvinvointi on meille tärkeää. Meillä on tasa-arvoinen ja innostava työyhteisö sekä aidosti hyvä tiimihenki. Teemme työtä monipaikkaisesti. Voit tehdä myös etätyötä, mutta pääasiassa tapaat asiakkaitasi kasvokkain.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on alempi korkeakoulututkinto tai muu vastaava osaaminen sekä kielitaitovaatimuksena hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito, hyvä englannin kielen suullinen taito ja tyydyttävä ruotsin tai muun kielen taito.

Odotamme hakijalta vahvaa työmarkkinoiden ja koulutusjärjestelmän tuntemusta, sekä erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Sinulla on itsenäinen, asiakaslähtöinen ja kehittämisorientoitunut työote. Tehtävässä tarvitset hyviä ongelmanratkaisutaitoja ja valmiutta toimia viranomaistyössä, laajoissa yhteistyöverkostoissa sekä ymmärrystä työnhakija-asiakkaiden erilaisiin työnhakuun vaikuttaviin tilanteisiin. Sinulla on taito soveltaa tietoa asiakkaan tilanteeseen realistisena palveluprosessina, jossa otetaan huomioon kumppanit, periaatteet ja lainsäädäntö. Sinulla on hyvä paineensietokyky sekä valmius kohdata muutoksia, omaksua tietoa ja uusia työtapoja sekä kykyä johtaa omaa työtäsi.

Luemme eduksi kokemuksen työllisyyden edistämisen tehtävistä, ohjaavasta asiakaspalvelutyöstä ja viranomaistyöstä.

Hakuaika tehtäviin on 10.-24.9.2024. Rekrytointiprosessi etenee siten, että ajalla 25.-29.9. toteutetaan videohaastattelut, jonka jälkeen ajalla 2.-10.10. pidetään henkilökohtaiset haastattelut. Valintojen jälkeen aloitukset tehtävissä toteutetaan sopimuksen mukaan. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Ennen viran vastaanottamista valitun hakijan on esitettävä hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan.

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi Helsingin kaupunki kannustaa anonyymiin rekrytointiin, ja tämä rekrytointi toteutetaan anonyymisti. Anonyymin rekrytoinnin tavoitteena on kohdentaa huomio hakijan ammatilliseen osaamiseen sekä työkokemukseen. Täytä työnhakulomake normaalisti. Huomioi hakemusta kirjoittaessasi, että se noudattaa anonymiteetin periaatteita. Esihenkilö valitsee haastateltavat henkilöt anonyymin yhteenvedon perusteella eikä siinä ole nähtävissä hakijan nimeä, ikää, sukupuolta tai äidinkieltä
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/KANSLIA-01-39-24