Lagberedare, Ålands Landskapsregering, ÅLR
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 10.9.2024
  • Hae viimeistään 7.10.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Ålands landskapsregering lediganslår en ordinarie tjänst som lagberedare vid lagberedningen.

Om tjänsten
Som lagberedare kommer du att arbeta med beredning av författningsförslag, men även medverka i olika utrednings- och analysarbeten. Du kommer på så vis att ha en viktig roll i den åländska samhällsutvecklingen. Arbetet bedrivs huvudsakligen inom de rättsområden som Åland har lagstiftningsbehörighet inom. Arbetsuppgifterna medför ofta hantering av EU-rätt och till viss del även finländsk lagstiftning. Som lagberedare arbetar du även nära andra sakkunniga inom landskapsförvaltningen. Arbetet fordrar en kontinuerlig kontakt med ministrarna i landskapsregeringen.

Behörighetskrav och kompetensprofil
Vi söker dig som har en examen som motsvarar minst fyra års heltidsstudier inom juridisk fakultet vid universitet eller därmed jämförbar högskola, som är erkänd av nationell utbildningsmyndighet.

Meriterande för tjänsten är god förmåga att utrycka sig i skrift och också i tal. Tidigare erfarenhet av författningsarbete, arbete i offentlig förvaltning och åländsk självstyrelsejuridik är meriterande. Erfarenhet av att arbeta i en politisk miljö värdesätts.

Vi förväntar oss att du ska kunna jobba självständigt, men samtidigt vara en strukturerad lagspelare med god analys- och samarbetsförmåga. Du behöver även ha en förmåga att planera och prioritera i ditt arbete.

Är du inte behörig? Läs mer här https://www.regeringen.ax/jobb om hur du ansöker om dispens, den begränsade möjligheten att beviljas dispens och avgiften för att behandla ansökan.

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Prövotid kan komma att tillämpas.

Lön
Lön enligt avtal.

Ansökan
Ansökningshandlingarna, med uppgift också om lämplig tillträdesdag, ska vara landskapsregeringen tillhanda senast den 7 oktober 2024 och vara på svenska.

Ansökan sänder du in via vårt rekryteringsverktyg eller fysiskt till Ålands landskapsregering, PB 1060, AX-22111 MARIEHAMN.

Mer information om arbetet
Närmare information om tjänsten lämnas av lagberedningschef Hans Selander vid lagberedningen.
Telefon +358 18 25259
hans.selander@regeringen.ax

Läs mer om att arbeta på Ålands landskapsregering på vår hemsida https://www.regeringen.ax/arbete-pension/arbeta-pa-landskapsregeringen

Lagberedningen
Vid Ålands landskapsregering finns en lagberedning som är fristående från landskapsregeringens allmänna förvaltning. Vid lagberedningen jobbar 12 personer.

Vid lagberedningen arbetar vi främst med beredning av författningsförslag, det vill säga förslag till landskapslagar och -förordningar, samt det arbete som hör samman med offentliggörandet av författningar. Till arbetet hör ofta att göra olika slag av utredningar. De författningsförslag som utarbetas vid lagberedningen föredras av den minister i landskapsregeringen som ansvarar för det sakområde som berörs i förslaget. För att detta ska fungera sker vår beredning i nära samarbete med de olika ministrarna i landskapsregeringen.

Lagberedningens verksamhet är sektorövergripande. Mest rör vi oss inom de rättsområden som faller under landskapets behörighet enligt självstyrelselagen. Ofta innehåller författningar dock bestämmelser från många olika rättsområden.

En mer omfattande uppgift som lagberedningen också ansvarar för är den kontinuerliga uppdateringen av den elektroniska åländska lagboken Ålex, som är tillgänglig på landskapsregeringens webbplats.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://alandslandskapsregering.teamtailor.com/jobs/4946566-lagberedare-vid-lagberedningen