Arkeologi, Sweco Finland Oy
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 5.9.2024
  • Hae viimeistään 30.9.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Me swecolaiset uskomme, että vihreä siirtymä tarjoaa osaajillemme täysin uudenlaisia mahdollisuuksia hyödyntää karttunutta osaamista, taitoja ja kokemuksia. Me haluamme toimia vihreän siirtymän muutosvoimana monipuolisissa kestävän kaupunkikehityksen hankkeissamme.
Katso, kuinka sinä rakennat kanssamme muutosta tässä roolissa!

Arkeologina tehtäviisi kuuluvat maankäyttöön ja kaavoitukseen liittyvät arkeologiset ja muut kulttuuriympäristöselvitykset etenkin vihreän siirtymän hankkeissamme. Voit olla urasi alkuvaiheessa oleva, mutta kuitenkin jonkin verran arkeologisista kenttätöistä kokemusta omaava osaaja. Kanssamme pääset oppimaan jatkuvasti lisää ja kehittymään arkeologian ja kulttuuriympäristöjen ammattilaisena ajankohtaisissa projekteissa.
Tarkemman työnkuvan räätälöimme osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaisesti. Tuemme kehitystäsi urapolullasi omien vahvuuksiesi ja kiinnostuksesi mukaan - tarjoamme esimerkiksi mahdollisuuden laajentaa osaamistasi monipuolisena asiantuntijana.
Meillä arkeologina olet mukana vaikuttamassa vihreään siirtymään monin tavoin, esimerkiksi arvioimalla rakennus- ja infrastruktuuriprojektien arkeologisia vaikutuksia ja edistämällä tietoa kulttuuriperinnöstä.
Kestävä kaupunkikehitys ja uuden edessä oleminen innostaa meitä, ja toivottavasti myös sinua!

Muutosta saamme aikaan yhdessä
Meillä maankäytön osastolla työtehtävät vaihtelevat laajoista alueidenkäytön strategioista ja yleiskaavoista yksityiskohtaisempiin asemakaavoihin, vihreää siirtymää tukeviin suunnitelmiin ja selvityksiin sekä vuorovaikutteiseen kaupunkisuunnitteluun. Moniammatillinen työskentely on meille arkipäivää ja haasteita ei meillä tarvitse ratkoa yksin - käytössäsi on ison organisaatiomme asiantunteva tukiverkosto koko Suomen laajuisesti ja toimialarajat ylittäen. Pääset halutessasi mukaan myös kansainvälisiin hankkeisiimme ja työskentelemään yhdessä muiden Sweco-maiden asiantuntijoiden kanssa.
Maankäytössä toimimme Helsingissä, Tampereella, Turussa, Kokkolassa, Joensuussa, Oulussa ja Kajaanissa. Työskentelemme hybridityömallin mukaisesti, toimisto- ja etätyötä joustavasti yhdistäen. Tämä tehtävä ei ole paikkakuntasidonnainen; voimme sopia sinulle kätevimmän toimipaikan.

Mitä lupaamme sinulle
Me ymmärrämme hyvin, että kaltaisellesi osaajalle on varmasti kysyntää. Niinpä me haluamme auttaa sinut vakuuttumaan, että tähän työmahdollisuuteen kannattaa tarttua.

Jos sinusta tuntuu, että haluat vaikuttaa isommin, tämä on tilaisuutesi. Meillä olet mukana luomassa tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa - vaikutat yhteiskunnallisesti merkittävissä ja paikallisesti tärkeissä hankkeissa. Meitä vihreän siirtymän parissa työskenteleviä yhdistää halumme tehdä hyvää.

Mutkattomuutta ja innostuneisuutta - sitä on tarjolla. Tässä meidän porukassamme työilmapiirin pinnalla päällimmäisenä väreilee välittömyys ja kunnioitus toisiamme kohtaan. Me tuemme, arvostamme ja kannustamme toisiamme - siihen voit luottaa. Tarkemmin voit tutustua kulttuuriimme täällä: https://www.sweco.fi/ura/tyontekijalupaus/

Ura- ja oppimismahdollisuuksista et takuulla jää paitsi. Tulevaisuutemme vihreän siirtymän muutosvoimana synnyttää valtavasti uudenlaisia uramahdollisuuksia ja -polkuja. Pääset suunnittelemaan omannäköistä uraa ja tässä me kuuntelemme nimenomaan sinua. Ja kun uuden äärellä olemme, työ myös tekijäänsä opettaa.

Kun arjessa sattuu ja tapahtuu, me joustamme. Työ ja muu elämä vaatii välillä sovittelua - sen me ymmärrämme. Hyvät työelämäkokemukset ovat meille a ja o ja tämän huomaat nopeasti, jos työkaveriksemme tulet. Työtä teemme siellä, missä se on mielekkäintä - mielellämme myös toisiamme toimistolla kohdaten.

Monipuoliset ja kattavat henkilöstöetumme eivät ole tuulesta temmattuja vaan niiden sisältöön vaikutat itse. Ei vain hupia ja sirkushuvia, vaan aitoja, sinun elämääsi tukevia hyötyjä ja etuja.

Katse vielä hetkeksi sinuun
Tässä tehtävässä tulet tarvitsemaan arkeologisista kenttätöistä, etenkin arkeologisista inventoinneista kertynyttä kokemusta ja osaamistasi. Sinulla on myös vahvaa paikkatieto-osaamista (ensisijaisesti qgis). Koulutustaustaltasi olet filosofian maisteri tai humanististen tieteiden kandidaatti. Sinulla on sujuva suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito, ruotsin kielen taito katsotaan eduksi.
Sinulla on matkustusvalmius ja kyky tehdä maastotöitä itsenäisesti eri puolilla Suomea. Tehtävässä edellytetään B-ajokorttia.
Osaat hahmottaa laajoja kokonaisuuksia ja sovittaa yhteen sisäisten sekä ulkoisten sidosryhmien näkemykset. Tartut toimeen ja viet asioita sujuvasti eteenpäin hyvässä yhteishengessä ja ratkaisukeskeisesti. Hyvää palautetta olet saanut myös viestintä- ja vuorovaikutustaidostasi. Ja koska uutta olemme luomassa, haluat myös oppia ja kehittää ammatillista osaamistasi.

Vihreää siirtymää rakennetaan nyt - liity porukkaamme!
Jos sinulla on tähän tehtävään liittyen mielessä kysymyksiä, Heini Ynnilä juttelee mielellään kanssasi (puh. 040 7051898, heini.ynnila(a)sweco.fi).
Mikäli olet jo valmis hakemaan työkaveriksemme, voit niin tehdä oheisen linkin kautta maanantaihin 30.9.2024 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana, joten ethän suotta odottele viime hetkeen asti.
Paikkakunnat: Helsinki, Tampere, Turku, Kokkola, Joensuu, Oulu, Kajaani

Jos vielä muuten haluat ennen hakemista tutustua työhömme vihreän siirtymän muutosvoimana, sekin onnistuu.
Klikkaa tänne Ura Swecolla vihreän siirtymän kärjessä - Sweco Finland ja sukella arkeemme!Swecon Infra ja liikenne -toimialan asiantuntijat tarjoavat maankäytön, liikenteen, infran, vesihuollon sekä ympäristökonsultoinnin palveluja. Olemme myös johtava raideliikenteen asiantuntija Pohjois-Euroopassa. Työmme tuloksena syntyy ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäviä elinympäristöjä.

Sweco suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Yhdessä asiakkaidemme ja 22 000 arkkitehtimme, insinöörimme ja muun asiantuntijamme voimin tartumme kaupungistumisen haasteisiin ja digitalisaation mahdollisuuksiin ja luomme ratkaisuja, jotka edistävät kestävämmän yhteiskunnan kehittämistä. Sweco on Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys, jonka liikevaihto vuonna 2023 oli noin 2,5 Mrd euroa. Sweco on listattu Tukholman pörssiin (Nasdaq).
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.sweco.fi/ura/apply-for-a-job/?rmpage=job&rmjob=22852&ref=&utm_medium=talentech_publishing&utm_source=mol