Energy Market Operations Specialist / Helen Oy, Mentek Advisors Oy
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 12.6.2024
  • Hae viimeistään 26.6.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Helen on yksi Suomen suurimmista sähköä ja uusia energiaratkaisuja tarjoavista yrityksistä. Helen tarjoaa helpompaa ja mutkattomampaa arkea yli 560 000 asiakkaalle Suomessa. Sähkön, lämmön ja jäähdytyksen lisäksi tarjoamme ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan sekä sähköiseen liikenteeseen. Rakennamme fiksumpaa ja kestävää energiajärjestelmää, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä kunnioittaen. Tavoitteemme on hiilineutraali energiantuotanto vuoteen 2030 mennessä. Lisäksi suunnittelemme polttamisesta luopumista vuoteen 2040 mennessä. Yhdistetään voimat ja tehdään uuden energia-aikakauden mahdollisuuksista totta. Lue meistä lisää: www.helen.fi

Helen on tarina uudistumisesta ja muutoksen voimasta. Energia on työtämme ja jo vuosisata sitten toimme valon ja lämmön helsinkiläisille. Luotettavuus on valttikorttejamme ja nyt olemme maailmanluokan osaamisellamme luotsaamassa energia-alaa tulevaisuuteen kohti parempaa, eli puhtaampaa ja tehokkaampaa energiaa.

Oletko sähköenergiamarkkinan ja siihen liittyvän kaupankäynnin hyvin tunteva asiantuntija, joka haluaa päästä mukaan kehittämään uusia toimintatapoja ja ratkaisuja dynaamisen kaupankäynnin ja energian tuotannon, kulutuksen ja varastoinnin optimoinnin tulevaisuuden tarpeisiin? Energiajärjestelmän optimointi -yksikön optimoinnin kehitystiimissä on tarjolla mielenkiintoinen rooli, jossa pääset aitiopaikalta seuraamaan, vaikuttamaan ja kehittämään toimintaamme energiakaupan muuttuvissa tilanteissa. Tehtävän sijaintipaikka on Helsinki, mutta meillä Helenillä hyödynnetään joustavasti myös etätyömahdollisuuksia.

Energy Market Operations Specialist

Energiajärjestelmän optimointi -yksikkö kehittää ja operoi koko Helenin portfoliota kannattavasti sähkön finanssi- ja fyysisillä markkinoilla sekä muilla johdannais- ja hyödykemarkkinoilla. Optimoinnin tavoitteena on tasapainottaa Helenin sääriippuvaista sähköistyvää portfoliota ja luoda kilpailuetua markkinatilanteesta riippumatta. Yksikköön on keskitetty konsernin energiavirtojen taloudellinen optimointi, kaupankäynti johdannais- ja fyysisellä tukkumarkkinalla sekä energiavalvomopalvelut energiajärjestelmän fyysiseen operointiin. Yksikössä työskentelee reilu 40 energia-alan vahvaa osaajaa.

Optimoinnin kehitystiimissä, johon roolisi sijoittuu, tehtävämme on mm. luoda edellytyksiä kaupankäynnin automatisoinnille fyysisillä sähkömarkkinoilla, seurata, analysoida ja kehittää kaupankäynnin suorituskykyämme, kehittää toimintamalleja, ratkaisuja ja työvälineitä näihin tarpeisiin sekä tehdä erilaisia analyysejä ja laskelmia yksikön henkilöstön työn ja raportoinnin tueksi. Luomme uusia tapoja toimia ja helpotamme operatiivista työtä kehittämällä digitaalisia työkaluja yhdessä niitä päivittäin käyttävien asiantuntijoiden kanssa, jotta niiden käyttöönotto ja perehdytys olisi mahdollisimman sujuvaa.

Millaisessa roolissa ja tehtävissä tulisit työskentelemään? Sähköenergiamarkkinaa ja -kaupankäyntiä tuntevana asiantuntijana tulet olemaan merkityksellisessä roolissa optimoinnin kehitystiimin vastuualueella olevien tehtävien ja tavoitteidemme toteutumisessa sekä siinä, että meillä Helenissä on kyky operoida kannattavasti ja kilpailukykyisesti yhä dynaamisemmiksi muuttuvilla energiamarkkinoilla, tulevaisuudessa yhä enemmän automatisoidusti.

Arjen työtehtäviäsi ovat:
- Seurata ja analysoida
    - Tarjoustoimintaamme ja operaatioitamme fyysisillä sähkömarkkinoilla
    - Kaupankäynnin tuloksellisuutta ja kannattavuutta
    - Energiakaupankäyntiin, sähköverkkotoimintaan tai muuhun suoraan toimintaamme vaikuttavien asioiden sääntelyssä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toiminnallemme
    - Yleistä kehitystä energiamarkkinoilla ja eri markkinakanavissa
- Laatia ehdotuksia toimenpiteistä ja laskelmia analysoinnin tuloksista vaikutuksineen sekä viestiä niistä eri sidosryhmille, joiden kanssa toimintaa voidaan yhdessä kehittää
- Kehittää ja innovoida
     - Yksikön toimintatapoja- ja malleja sekä prosesseja
    - Kaupankäynnin automatisoituja ratkaisuja ja järjestelmiä sekä niiden toimintaperiaatteita
    - Toiminnan tehokkuutta ja työnjakoa sekä kilpailukykyä
- Konsultoida
    - Operatiivisten ja taloudellisten riskien tunnistamisessa
    - Uusien toimintatapojen/-mallien ja järjestelmien käyttöönotossa sekä perehdytyksessä
    - Vaihtoehdoista toiminnan kehittämiseksi
    - Tehdyistä havainnoista ja niihin liittyvistä syy-seuraussuhteista

Millaista osaajaa etsimme? Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa korkeakoulutusta sekä osaamis- ja kokemustaustaa energia-alalta. Erityisesti arvostamme ymmärrystäsi sähkömarkkinoista ja niihin liittyvästä fyysisestä kaupankäynnistä ja/tai asiantuntemusta jousto-, tukku- ja säätömarkkinoista. Sinulla on kykyä ja valmiuksia analysoida energiakaupan toimenpiteiden vaikutuksia ja syy-seuraussuhteita sekä tehdä niihin liittyviä laskelmia ja data-analyysiä. Sinulta löytyy myös intoa ja näkemystä kehittää yhteistyössä kanssamme ratkaisuja entistä dynaamisempaan energiamarkkinaan. Hyödynnät sujuvasti tietoteknisiä ratkaisuja ja analyysityökaluja. Tehtävä edellyttää sinulta hyvää englannin kielen taitoa. Suomen kielen taito ei ole välttämätöntä.

Henkilönä olet analyyttinen ja kokonaisuuksia hahmottava henkilö, jolle myös uudistamis- ja kehittämishalu kuuluvat vahvasti luonteenpiirteisiin. Rakennat vuorovaikutustaidoillasi luottamusta niin sisäisten kuin ulkoisten sidosryhmien parissa. Tartut toimeen proaktiivisesti ja työskentelet myös projekteissa luontevasti.

Tule rakentamaan uutta energia-aikakautta kanssamme! Parempi energia kuvastaa myös heleniläisyyttä ja kun toimimme arvojemme luotsaamina, rakennamme jokaisena päivänä Helenistä meille kaikille paremman energian työyhteisöä, jossa jokainen voi olla oma itsensä. Pääset työskentelemään rentojen ja osaavien ammattilaisten kanssa, jotka jakavat mielellään asiantuntemustaan toisilleen.

Tiedustelut ja hakuohjeet:
Lisätietoja tehtävästä antaa rekrytointikumppanimme Mentekin konsultti Jani Kallio numerossa 050 529 2715 tai jani.kallio@mentek.fi

Hae tehtävään Hae-nappia klikkaamalla. Tervetuloa mukaan rekrytointiprosessiin!
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://mentek.fi/avoimet-tyopaikat/energy-market-operations-specialist/