Kotiavustaja, omaishoito, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 23.4.2024
  • Hae viimeistään 7.5.2024
  • Palkkaus: 2142,57€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Haemme luotettavaa, vastuullista ja yhteistyökykyistä työntekijää omaishoidon kotiavustajan vakituiseen työsuhteeseen. Työkavereiksi saat yksikkömme toisen omaishoidon kotiavustajan sekä kokeneita gerontologisen sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen ammattilaisia sekä omaishoidon sosiaaliohjaajan. Teet myös tiivistä yhteistyötä asiakasohjauksen kanssa. Työyhteisömme ilmapiiri on hyvä ja avoin, autamme ja kannustamme toisiamme.

Omaishoidon kotiavustajapalvelu on harkinnanvarainen tuki, joka on kohdennettu sitovaa omaishoitoa tekevälle omaishoitajalle. Palvelu mahdollistaa omaishoitajan omien asioiden hoitamisen ja virkistäytymisen. Omaishoidon kotiavustajan keskeisenä tehtävänä on omaishoitajan hoidossa olevasta asiakkaasta huolehtiminen tämän kotona, omaishoitajan poissa ollessa. Kotiavustaja huolehtii turvallisesta ja virikkeellisestä yhdessäolosta hoidettavan kanssa. Työtehtäviin kuuluu mm. avustamista ruokailussa, siirtymisissä, WC-käynneissä sekä ulkoilussa. Työ sisältään lisäksi myös muiden gerontologisen sosiaalityön asiakkaiden avustamista erilaisissa elämäntilanteissa.

Työ edellyttää monipuolisia arjen taitoja, sekä itseohjautuvuutta ja tiimityötaitoja. Omaishoidon kotiavustajana osaat toimia erilaisissa elämäntilanteissa olevien asiakkaiden kanssa. Arvostamme hyviä työyhteisö- ja vuorovaikutustaitoja sekä iloista työasennetta.

Omaishoidon kotiavustajien toimistotyöpiste sijaitsee osoitteessa Mannerheimintie 168 B. Päivittäisissä kirjauksissa käytämme Apotti -tietojärjestelmää, johon saat tarvittavan opastuksen.

Työskentelet joustavasti liukuman puitteissa, pääsääntöisesti päiväsaikaan. Ilta- ja viikonlopputyö on myös mahdollista. Kotiavustajien lähiesihenkilönä toimii lännen gerontologisen sosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi laajat koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä hyvät loma-, työmatka- ja lounasedut. Kaupungin työntekijänä voit hakea vuokra-asuntoa Auroranlinnalta, jonka asunnot ovat markkinatasoa edullisempia ja työntekijöidemme asuntohakemukset etusijalla. Lisäksi voit viettää esimerkiksi kesälomasi henkilöstön omalla virkistyssaarella.

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla olemme tehneet tietoisen valinnan tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja palautumista liikkumisen avulla. Meillä pääset henkilöstöalennuksella uimahalleihin, kuntosaleille ja liikuntatapahtumiin. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kaupunkipyörä käyttöösi, saada tukea liikkumisen aloittamiseen henkilökohtaisesta liikuntakoutsauspalvelusta ja hyödyntää henkilöstöliikunnan liikuntatarjontaa sekä liikunta- ja kulttuurietua 200 eurolla vuodessa.

Jätä hakemuksesi Helsinkirekry.fi kautta.

Kelpoisuusehto:

Tehtävään soveltuva ammatillinen koulutus tai muu soveltuva koulutus (kotiavustajan- tai kotityöpalvelun tutkinto, kuntohoitaja, hieroja, hoiva-avustaja, laitoshuoltaja).

Kielitaitovaatimuksena suomen kielen tyydyttävä suullinen taito.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Valitun henkilön on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä iäkkäiden henkilöiden kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (laki sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnasta 741/2023, 28 §) mukainen rikosrekisteriote.

Edellytämme kokemusta ikäihmisten kanssa työskentelystä, hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä luoda luottamuksellinen asiakassuhde.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/SOTEPE-03-395-24