Speciallärare inom småbarnspedagogik, Finno daghe, Espoon kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 14.4.2024
  • Hae viimeistään 13.5.2024
  • Palkkaus: 3100€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Finno daghem och förskola är den enda svenskspråkiga enheten i Esbo stad som erbjuder speciallärare arbete i en integrerad smågrupp. Just nu söker vi en ny kollega som delar vår entusiasm för specialpedagogik och allmänpedagogik!

Våra smågrupper består av barn från närområdet och barn med särskilt stöd från hela Esbo. I smågrupperna samarbetar en lärare, en speciallärare, en barnskötare och en assistent/resursbarnskötare för att uppnå ett gemensamt mål; att ge varje barn den bästa möjliga starten i livet. Genom ett delat ledarskap formar specialläraren och läraren ett starkt team med en gemensam syn på barn, pedagogik och stödåtgärder. En hörnsten i vårt arbetssätt är proaktiv, positiv och tydliggörande pedagogik. Under det senaste året har vi även börjat utforska den lekresponsiva undervisningen, en metod som inte bara motiverar ett lekfullt lärande utan också främjar barns lekfärdigheter. Detta är en central del av vårt inkluderingsarbete.

Finno daghem och förskola, som redan har tre fastanställda speciallärare, söker nu en fjärde för att stärka vårt team. Vanligtvis har vi fyra smågrupper, men under det kommande verksamhetsåret kommer vi undantagsvis endast ha underlag för tre. Detta ger oss möjlighet att erbjuda en unik arbetsbild för dig som vår fjärde speciallärare och under det kommande verksamhetsåret kommer du att spela en central roll i utvecklingen av nya verksamhetsmodeller. Vi planerar att etablera en ny samarbetsform tillsammans med skolans nybörjarundervisning för barn i behov av särskilt krävande stöd. I denna roll kan du också periodvis placeras i barngrupper i andra enheter som står inför specialpedagogiska utmaningar. Ditt uppdrag blir att stöda både barn och pedagoger i dessa barngruppen och hjälpa enheter att utveckla nya specialpedagogiska metoder t.ex. lekgrupper för barn i behov av att utveckla lekfärdigheter. Trots att du kommer att arbeta i andra enheter, kommer din huvudsakliga bas att vara Finno daghem och förskola. Här får du kollegialt stöd och handledning samt en djupare insikt i vår pedagogiska grundsyn och våra specialpedagogiska strategier.

När våra pedagoger tillfrågas om Finno daghem och förskolas styrkor, är det vanligaste svaret att vi har en stark arbetsgemenskap. Vi stöttar varandra flexibelt och finner glädje i vårt gemensamma arbete. För oss är det viktigt att du får en trygg start i arbetet och vi stöder dig att komma in i våra arbetssätt. Ledningen står för ett tydligt och respektfullt ledarskap. Sammanlagt erbjuder vi dig en positiv arbetsmiljö, handledning och en variation av arbetsuppgifter.

Arbetsplats och adress: Finno daghem och förskola, Finländarvägen 2-4, 02270 Esbo
Arbetstid: 38,15 h /vecka
Jobbet är tillsvidare.

Avtalsområde: UKTA Kommunalt tjänste- och arbetskollektivavtal för undervisningspersonal

Behörighetskrav:

Behörighet i enlighet med lagen om småbarnspedagogik (540/2018).

Behörighet för uppgiften som lärare i småbarnspedagogik och utöver examen genomförda studier som ger yrkesfärdigheter för uppgifter som speciallärare
 eller
pedagogie magisterexamen med specialpedagogik som huvudämne (utbildning till speciallärare inom småbarnspedagogik).

I rekryteringen beaktas även speciallärare inom småbarnspedagogik, som snart utexamineras.

Utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Vi förutsätter:

Positiv syn på barnet och lärandet.

Den valda ska visa upp ett straffregisterutdrag enligt 6 § 2 mom. i straffregisterlagen (770/1993).

Lagen om smittsamma sjukdomar förpliktar till att utreda risken för tuberkulossmitta hos social- och hälsovårdssektorns anställda och hos dem som arbetar med barn under skolåldern.

Vi värdesätter:

Öppenhet för nya arbetsmetoder
God samarbetsförmåga
Flexibilitet

På Esbo stad är alla dina arbetsdagar meningsfulla: du förbättrar invånarnas vardag!

Vi uppskattar ditt kunnande och uppmuntrar dig att upprätthålla och utveckla din yrkeskunskap. Vi möjliggör detta genom att erbjuda mångsidig fortbildning, och vi stöder till exempel studier i finska. Vi erbjuder dig även goda personalförmåner för bland annat lunch, motion och kultur samt arbetsresor och vi kan hjälpa dig att få tag på en hyresbostad. Vi har förbundit oss vid att förverkliga likabehandling och mångfald i vår arbetsgemenskap. Vi vill anställa yrkesutbildade personer i olika åldrar och av olika kön, som tillhör till olika språk-, kultur- och minoritetsgrupper.

Du kan också fråga om förhållandena på arbetsplatsen (till exempel om du har särskilda behov) anonymt. Skicka dina frågor till keha.rekrytointi@espoo.fi. Vi utreder saken utan att avslöja din identitet för chefen.

Läs mer om meningsfullt arbete: https://www.esitteemme.fi/espoonrekry_sv/WebView/
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/ESPOO-03-882-24/sv_SE