Seniorisosiaalityöntekijä, lastensuojelun sosiaal, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 12.4.2024
  • Hae viimeistään 10.5.2024
  • Palkkaus: 4274,33€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Haemme Helsingin lastensuojelun sosiaalityöhön vammaisten ja neuropsykiatrisesti oireilevien lasten tuen tarpeisiin erikoistuvaa seniorisosiaalityöntekijää.

Oletko jo kokenut vammaispalveluiden ammattilainen ja valmis tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin? Meillä on tarjota sinulle ainutlaatuinen tilaisuus osaamisesi kehittämiseen lastensuojelussa työskentelevänä vammaisten ja neuropsykiatrisesti oirelevien lasten tuen tarpeisiin erikoistuneena seniorisosiaalityöntekijänä. Haluaisimme sinut mukaan tekemään tärkeää työtämme!

Seniorisosiaalityöntekijä-toimintamalli on uutta Helsingin lastensuojelussa ja perhesosiaalityössä. Toimintamallin lähtökohdat perustuvat strategisiin tavoitteisiimme tutkimusperusteisesta ja suhdeperusteisesta lastensuojelun sosiaalityöstä. Helsingin lastensuojelussa tehdään yhdennettyä avo- ja sijaishuollon aikaista sosiaalityötä. Panostamme lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän virkavastuulla tekemän, laaja-alaisen ja vaativan asiakastyön tukemiseen. Seniorisosiaalityöntekijä-toimintamalli mahdollistaa sosiaalityöntekijälle tukea asiakastyön vaativiin tilanteisiin sekä tilannearviointiin palveluiden rajapinnoilla: ajantasaista tietoa lainsäädännöstä, ilmiöistä, toimintamalleista, palveluvalikoista jne. Seniorisosiaalityöntekijä tuo asiakastilanteisiin erikoisalueellaan tietoon, tutkimukseen ja kokemukseen perustuvaa osaamista ja tarjoaa tukea perusteluiden sanoittamiseen asiakastilanteissa ja dokumentoinnissa.

Lisäksi seniorisosiaalityöntekijän tehtävän kautta Helsingin lastensuojelu ja perhesosiaalityö tarjoaa sosiaalityöhön mahdollisuuden erilaisiin urapolkuihin sekä asiakas- ja tutkimusperusteisen asiantuntijatyön vahvempaan yhdistämiseen.

Seniorisosiaalityöntekijänämme olet tärkeä osa seniorisosiaalityöntekijöistä koostuvaa tiimiä, ja esihenkilönäsi toimii lastensuojelun sosiaalityön päällikkö. Tehtävässä pääset hyödyntämään urallasi karttunutta vahvaa kokemustasi sekä oppimaan ja kehittämään uutta. Työsi painopisteenä on lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän virkavastuulla tekemän asiakastyön ohjaus ja tuki omalla, vammaisten ja neuropsykiatrisesti oirelevien lasten tilanteisiin erikoistuneella osaamisalueellasi. Tehtävässä et toimi virkavastuullisena lapsen asioista vastaavana sosiaalityöntekijänä. Tuot osaamistasi lapsen tilanteen, tuen ja suojelun tarpeen sekä edun arvioimiseen ja tähän perustuvan asiakassuunnitelman laatimiseen. Näin osallistut lapsen tarpeen mukaisen monialaisen tuen ja hoidon kokoamiseen. Toimit työssäsi tiiviissä yhteistyössä vammaispalvelujen, terveydenhuollon ja muiden asiakasryhmälle palveluja tuottavien tahojen kanssa.

Tehtävässäsi olet mukana yhteiskehittämässä seniorisosiaalityöntekijä -toimintamallia Helsingissä. Hyödynnät lasten, nuorten ja vanhempien kokemustietoa, erikoisalueesi näkökulmasta keskeistä tutkimustietoa sekä omaa ja muiden ammattilaisten asiantuntijatietoa lastensuojelun asiakkaana olevien vammaisten ja neuropsykiatrisesti oirelevien lasten tuen ja suojelun käytäntöjen sekä toimintamallien kehittämiseen.

Tehtävässäsi tulet osallistumaan ammattilaistemme perehdyttämisessä ja kouluttamisessa. Osallistut rakenteellisen sosiaalityön keinoin vaikuttamistyöhön. Raportoit asiakastyöstä nousevista ilmiöistä ja luot tietoa palveluiden kehittämisen perusteluiksi.

Tule meille tekemään vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä loistavien työkavereiden ja kokeneiden ammattilaisten työyhteisöön!

Kelpoisuusehto:

Edellytyksenä on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (7§) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme:

Vähintään 5 vuoden kokemusta vammaisten sosiaalityöntekijänä tai vammaisten ja neuropsykiatrisesti oireilevien lasten ja nuorten parissa tehtävän sosiaalityön asiantuntija- tai johtamistehtävistä.

Kiinnostusta ja sitoutumista lastensuojelun sosiaalityön kehittämiseen sekä asiantuntijuuteen ja vahvoihin työelämätaitoihin perustuvaa valmiutta uudenlaisten ratkaisujen löytämiseen ja kokeilemiseen.

Hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Luemme eduksi:

- kokemuksen lastensuojelun sosiaalityöstä

- tehtävässä hyödyllisen muun ammatillisen koulutuksen ja osaamisen

- kokemuksen ja lisäkoulutuksen konsultaation ja työnohjauksen antamisesta

- kokemuksen kehittämistyöstä

- Helsingin palvelujärjestelmän tuntemisen.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/SOTEPE-01-301-24