Nuorempi tutkija, SUSTRA-tohtorikoulutuspilotti, Lapin Yliopisto
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 26.3.2024
  • Hae viimeistään 28.4.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Haemme nuorempaa tutkijaa Lapin yliopiston taiteiden tiedekuntaan määräaikaiseen tehtävään ajalle 2.1.2025-31.12.2027.

Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa vuosina 2024-2027 tohtorikoulutuspilotin, jossa kokeillaan tohtorikoulutuksen uusia käytänteitä Suomessa. Pilotti toteutetaan vuodesta 2025 alkaen, ja väitöskirjatutkijoiden on tarkoitus valmistua tohtoreiksi kolmessa vuodessa. Tehtävä on osa SUSTRA kestävyysmurrospilottia, jossa tutkimus kohdentuu yhteiskunnan eri osa-alueilla tapahtuviin murroksiin. Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan tutkimusteemat ovat: Ihmisen paikka luonnossa, yhteiskunnallinen mielikuvitus ja kulttuurinen murros. Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa vuosina 2024-2027 tohtorikoulutuspilotin, jossa kokeillaan tohtorikoulutuksen uusia käytänteitä Suomessa. Pilotti toteutetaan vuodesta 2024 alkaen, ja väitöskirjatutkijoiden on tarkoitus valmistua tohtoreiksi kolmessa vuodessa.

Tehtävänäsi on

- väitöskirjatutkimuksen tekeminen hankkeen aihepiiristä: taideperustaista toimintatutkimusta kestävyysmurroksen vipuvaikutuksista eli muutoksista, jotka voivat saada aikaan kertautuvia vaikutuksia ja siten käynnistävät kestävyysmurrosta. Muutokset arvoissa, kulttuurissa ja ajatusmalleissa ovat voimakkaita vipuvaikutuskohtia. Tutkimus yhdistää uutta luovaa toimintaa sekä analyyttistä, teoreettista ja reflektiivistä tarkastelua.

- kerätä ja analysoida tutkimusaineistoja

- osallistua yhteistyöhön muiden SUSTRA-tohtoripilottiin osallistuvien väitöskirjatutkijoiden kanssa

Tarjoamme sinulle

- mielenkiintoisia työtehtäviä ja mahdollisuuksia tehdä tutkimusyhteistyötä

- vakaan organisaation tuomaa turvaa

- modernit työvälineet

- mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen

- asiantuntevan tiimin tuen

- kattavan työterveyshuollon

- liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointiedut

Odotamme sinulta

- soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja taiteiden opintoja

- hyvää suomen ja englannin kielen taitoa

- halukkuutta kansainväliseen tutkimusyhteistyöhön

- itsenäistä ja vastuullista työotetta.

SUSTRA-tohtoriohjelmaan etsitään motivoituneita hakijoita, jotka ovat jo osoittaneet kykynsä aiemmissa opinnoissaan ja jotka ovat sitoutuneet saattamaan tohtoriopintonsa päätökseen kolmen vuoden tavoiteajassa. Hakijan on osoitettava kykyä ja innostusta työskennellä osana monitieteistä SUSTRA-tutkimuksen asiantuntijaverkostoa, että hän on motivoitunut yhteistyöhön työelämäkumppanin kanssa tohtoriopintojen aikana ja että hän valmistautuu urasuunnitelmaan, jossa hahmotellaan mahdollisuuksia yksityisellä, julkisella tai voittoa tavoittelemattomalla sektorilla.

Valittavaksi tulevan edellytetään hakeutuvan jatko-opiskelijaksi taiteiden tiedekuntaan, mikäli jatko-opinto-oikeutta ei vielä ole. Tehtävää voi hakea, jos jatko-opinto-oikeus on myönnetty 1.11.2023 tai sen jälkeen.

Hakemukseen tulee liittää:

- Vapaamuotoinen hakemuskirje (1-3 sivua), jossa perustellaan omia vahvuuksia haettavan tehtävän osalta

- Ansioluettelo (ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan tutkijan ansioluettelomalli, ks. https://tenk.fi/fi/ohjeet-ja-aineistot/tutkijan-ansioluettelomalli)

- Mahdollinen julkaisuluettelo

- Taiteellisen toiminnan portfolio omalta alalta

- Maisterin tutkintotodistus

Hakemusasiakirjoja ei palauteta.

Hakijoille ilmoitetaan tieto valinnasta, jonka jälkeen aloitetaan viipymättä tutkimussuunnitelman laatiminen.

Lisätietoja tehtävästä

SUSTRA koordinoidaan Itä-Suomen yliopistossa ja Lapin yliopiston tohtoripilottia johtaa kasvatustieteiden tiedekunnan professori Ilkka Ratinen. Taiteiden tiedekunnan väitöskirjatutkijoiden ohjauksesta tohtoripilotissa vastaa apulaisprofessori Maria Huhmarniemi.

Lisätietoja tehtävästä antaa apulaisprofessori Maria Huhmarniemi, p. 0407639948 etunimi.sukunimi@ulapland.fi ja professori Ilkka Ratinen, p. 0503449582, etunimi.sukunimi@ulapland.fi

Työpaikan osoite: Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi
Työn kesto: 2.1.2025-31.12.2027
Työaika: Kokoaikatyö
Koeaika: 6 kk
Palkkaus: Palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustasoon 2, jolloin tehtäväkohtainen palkanosa on 2225,83 euroa/kk. Lisäksi maksetaan henkilökohtaista palkanosaa, joka on enintään 50% tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Palkan lähtötaso on noin 2648 euroa/kk.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://ats.talentadore.com/apply/nuorempi-tutkija-sustra-tohtorikoulutuspilotti/8VqJn3