Työelämä

Vuoden 2023 vastuullisen työpaikan Clas Ohlsonin vinkit palautteenantoon

Clas Ohlson Oy

Vastuullinen työpaikka

Clas Ohlson palkittiin Oikotien toimesta vuoden 2023 vastuullisimpana työpaikkana suurten organisaatioiden sarjassa. Lue lisää palkituista vuoden 2023 vastuullisimmista työpaikoista!

Suurten organisaatioiden kategorian voittaja Clas Ohlson arvioitiin työntekijöidensä mielestä sarjansa parhaaksi peräti viidellä vastuullisuuden osa-alueella: yhdenvertaisuudessa, työelämän tasapainossa ja hyvinvoinnissa, vastuullisessa esihenkilötyössä, tehtävän vaatimusten mukaisessa palkitsemisessa sekä hyvässä hakijakokemuksessa ja perehdytyksessä. Lisäksi Clas Ohlson sai työntekijöiltään erittäin hyvän arvosanan palautteenannon osalta, joka yleensä yrityksissä on kehittämiskohteiden listalla.

Clas Ohlsonin HR Manager Martina Laxen oli vastaanottamassa palkintoa OIkotien järjestämässä palkitsemistilaisuudessa. Laxenin mukaan tunnustus on hieno palkinto kaikkien “clasulaisten” tekemästä hyvästä tiimityöstä. 

Palautteenanto on Clas Ohlsonilla osa päivittäistä työtä

Palautteenannon osalta Clas Ohlson on tehnyt valtavasti pitkäjänteistä työtä ja he ovat ottaneetkin palautteenannon vahvasti mukaan myös esihenkilövalmennukseen ja -koulutukseen.  

– Palautteenanto on meillä osa päivittäistä työtä. Se ei ole pelkästään esihenkilöiden tehtävä antaa palautetta, vaan Clas Ohlsonilla myös kollegat antavat toisilleen palautetta ja myös esihenkilöille annetaan palautetta, Laxen kertoo. 

Yrityksellä on tärkeää olla olemassa sisäinen viestintäkanava, jossa voi antaa palautetta myös yli tiimirajojen. 

Clas Ohlson on myös vime vuosina muuttanut tiiminvetäjiensä toimenkuvia ja kasvattanut heidän vastuutaan siten, että heillä on mahdollisuus ja velvollisuus edistää tiimeissään palautteenantoa. Clas Ohlson on vuosia panostanut yrityskulttuurissaan siihen, että jokainen työntekijä saa olla oma itsensä ja tilaa kasvaa sekä kehittyä.

martina laxen


Clas Ohlson on mukana Oikotien vastuullisuusyhteisössä. Yhteisössä mukana olevat työnantajat ovat sitoutuneet vastuullisen työpaikan ja kesätyöpaikan periaatteisiin. Yhteisön pääkumppaneita ovat: ARE, Destia, S-ryhmä, Espoon kaupunki, Metsä Group, Omnia, Outokumpu, Stora Enso, Keva, Veikkaus, Elinkeinoelämän keskusliitto ja T-Media. Katso kaikki vastuulliset työpaikat täältä.

Kuvaaja: Niko Jekkonen