Kauppias, pienyrittäjä, Farkkutuote Marja-Liisa Anttila Ky
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 2.5.2024
  • Ilmoitus on toistaiseksi voimassa
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Vaatetusliike- /ompelimoyrittäjä

Oletko vaatemyynnin ammattilainen, tekstiilialan artesaani tai muuten kiinnostunut vaatteiden myynnistä, suunnittelusta ja tuotannosta?

Farkkutuote Ky:n liiketoiminta omaa yli 50 vuotta pitkät perinteet. Se, että yritys toimii edelleen, kertoo siitä, että yritys on onnistunut uusiutumaan ajan vaatimusten mukaan.
Yrityksen keskiössä on pitkään olleet itse suunnitellut ja omalla brändillä valmistetut farkkutuotteet. Parhaimmillaan ompelimo on työllistänyt viisi ompelijaa. Tuotteiden jakelu ja myynti on kattanut koko maan. Kaluston puolesta valmistustoiminta voidaan uudelleen herättää milloin vain.

Tällä hetkellä yrittäjän jäätyä eläkkeelle valmistustoimintaa ei ole. Yritys jatkaa kuitenkin koko perheen vaatetusliikkeenä, josta saa helposti perusvaatteet kaikkiin tarpeisiin. Toiminta sijaitsee Seinäjoen kaupungin aluetaajamassa.
Yrityksen käytössä on noin 250 m2 suuruiset tilat, jotka voidaan vuokrata edullisesti toiminnan jatkajalle. Toimintaa voidaan jatkaa sellaisenaan tai kehittää eri tavoin. Verkkokaupan avaamisella voidaan keskittyä tiettyihin tuoteryhmiin. Parhaiten tilat sopisivat luovalle nuorelle yrittäjälle, joka kehittelisi ja valmistaisi omaa mallistoaan ja sitten myisi sitä verkkokaupan kautta. Nykyisen yrittäjän vahvalla kokemuksella ja hiljaisen tiedon avulla jatkaja saisi hyvä alun valmistustoiminnan aloittamiseen.

Kauppa voidaan tehdä liiketoimintakauppana, joka on ostajalle kaikkein helpoin tapa aloittaa ja tarjoaa isot poistomahdollisuudet verotuksessa. Kauppaan sisältyy teolliseen valmistukseen sopivat ompelukoneet, jotka ovat siis täysin käyttökunnossa, myynnissä olevat tuotteet, kangasvarasto, hyllyt ym. liikekalusto ja erilaisten farkkutuotteiden piirustukset ja kaavat valmistusta varten. Edellä mainitut asiat arvostetaan varsin maltillisesti ja jatkajaystävällisesti.

Mukana ei siis tule velkoja ja vastuita. Yritystoiminnan aloittamisessa jatkajaa avustavat myös Uusyrityskeskus Neuvoa-antava, IntoSeinäjoen yrityspalvelut ja Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien omistajanvaihdospalvelut.

Hae työpaikkaa osoitteesta