Asioimistulkiksi RekryKoulutuksen avulla, Youpret Oy
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 30.4.2024
  • Hae viimeistään 3.6.2024
  • Palkkaus: 12,40€/t
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Youpret Oy on suomalainen, vastuullinen tulkkauspalveluihin ja kieliteknologiaan erikoistunut yritys. Mahdollistamme sen, että kaikki tulevat ymmärretyksi omalla äidinkielellään ajasta ja paikasta riippumatta. Arvomme ovat suoraselkäisyys, kustannustehokkuus ja läpinäkyvyys.

Tulkkiverkostoomme kuuluu lähes tuhat tulkkia, jotka palvelevat asiakkaitamme julkisella ja yksityisellä sektorilla ympäri Suomen. Youpret-tulkit ovat ammattitaitoisia ja koulutettuja, ja noudattavat aina Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton ammattisäännöstöä.

Kehittämämme Youpret-sovellus on älykäs tulkinvälityspalvelu yrityksille ja organisaatioille. Sovellus yhdistää kaikki tulkkausmuodot yhdeksi palvelukokonaisuudeksi, jossa automatisoitu järjestelmä hoitaa tulkin valinnan, raportoinnin ja laskutuksen. Välitämme yli tuhat tulkkaustapahtumaa päivässä. Youpretin kautta saa ammattitulkin yli sadalle eri kielelle joko välittömästi tai ajanvarauksella - 24/7.

Mitä olemme etsimässä?
Haemme uusia työntekijöitä suomi-toinen kieli asioimistulkin tehtävään RekryKoulutuksen kautta. Haemme osaajia seuraaviin kieliin:
- arabia
- thai
- bengali
- ukraina
- venäjä

Koulutukseen valitut kielet (2-3kpl) määräytyvät hakuprosessin aikana hakijoiden ja heidän puhumiensa kielien mukaan. Tavoitteena on, että kaikki koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät työnantajan tarjoamiin tehtäviin RekryKoulutuksen päättyessä. Työsuhteessa palkanmaksajana toimii Youpret Oy:n palveluntuottaja Siun tulkkipalvelu Oy.

Ensisijainen työskentelytapa on etätyö, esim. kotona rauhallisessa tilassa tai työhuoneessa. Tyypillisenä työpäivänä tulkki tekee 5-8 tulkkausta, joista suurin osa tapahtuu puhelimitse. Työpäivän aikana tulkki myös valmistautuu tuleviin tulkkauksiin ja kehittää taitojaan erilaisten koulutusmateriaalien avulla. Tulkki on mukana vieraskielisen asiakkaan ja viranomaisen tapaamisessa, esimerkiksi tulkki tulkkaa potilaan ja lääkärin puheenvuorot vastaanotolla. Tulkkia tarvitaan keskusteluissa, jotka voivat olla mitä tahansa ihmisen elämään kuuluvia tilanteita, kuten käynnit erilaisissa virastoissa, lääkärissä ja vanhempainilloissa.

Millaista osaajaa haemme?
Haemme tehtävään henkilöitä ensisijaisesti Pohjois-Karjalan alueelta, jotka haluavat auttaa vieraskielisiä ihmisiä ja ovat kiinnostuneita tulkin työstä. Aiempaa tulkkauskokemusta ei edellytetä, sillä tulkin tehtävään koulutetaan ja harjoitellaan tyypillisiä tulkkaustilanteita. Kaikki muu työkokemus sekä vapaaehtoistoiminta katsotaan eduksi, kuten myös suomalainen tutkinto. Tarvitset työssäsi sujuvaa suomen ja toisen kielen suullista taitoa.

Tulkin työssä tärkeintä on hyvät vuorovaikutustaidot, positiivinen ja motivoitunut asenne sekä halu oppia uutta. Haemme tehtävään sanavalmiita, reippaita ja yhteistyötaitoisia työntekijöitä.

Koulutuksen sisältö ja toteutus
1. Aloitus- ja päätöspäivät. Henkilökohtainen opintosuunnitelma
2. Työelämän perustaidot/työsuhdevalmennus
3. Ammattimainen ja eettinen toiminta asioimistulkkina
4. Asioimistulkin toimintaympäristö. Viranomaistoiminta, kulttuurierot, yleisimmät asiakastilanteet
5. Tulkkien työssä tarvittava tietosuoja ja tietoturva
6. Työelämän digitaidot
7. Tulkkauksen digitaaliset työkalut
8. Youpret-toimintamallin koulutus
9. Tulkkauksen eri muodot
10. Tulkkausprosessin eri vaiheet
11. Viestinnän ja yhteistyön taidot tulkin työssä
12. Tulkkaus sosiaalialan toimintaympäristössä
13. Tulkkaus terveysalan toimintaympäristössä
14. Tulkkaus varhaiskasvatus- ja koulutusalan toimintaympäristössä
15. Tulkkauksen käytännön harjoittelu
16. Ohjattu itsenäinen opiskelu
17. Työssäoppiminen

Koulutukseen kuuluu lähiopetusta, työssäoppimista sekä etä- ja verkko-opetusta. Valtaosa koulutuksesta toteutetaan Joensuussa, joten hakijalta edellytetään läsnäoloa paikan päällä.

Koulutus alkaa 19.8.2024 ja päättyy 19.2.2025.

Mitä tarjoamme työntekijälle RekryKoulutuksen jälkeen?
- Työpaikan vahvassa kasvussa olevassa yrityksessä
- Monikulttuurisen työporukan
- Säännölliset työajat ja viikonloput vapaata
- Mahdollisuuden osallistua koulutuksiin
- Palkallisen loman ja työterveyshuollon

Tarjoamme ensisijaisesti kokoaikatyötä, sillä tulkkaustyön tarve kasvaa jatkuvasti. Aloituspalkka tehtävässä on 2050€/kk. Saat käyttöösi koulutukseen kannettavan tietokoneen, ja tulkkausten tekemistä varten työpuhelimen ja liittymän. Voit tehdä työtä paikkakunnasta riippumatta ja haluamallasi tavalla: kotona tai matkoilla (EU:n sisällä). Pääasia on, että olet toimivan puhelinyhteyden päässä ja teet tulkkauksen tulkkien ammattietiikan mukaan.

Infotilaisuus
Koulutuksesta järjestettiin info TE-livelähetyksenä 16.5.2024. Pääset katsomaan tallenteen osoitteessa https://te-live.fi/lahetykset/LQOyR-Yqu

Lähetyksessä kerrotaan koulutuksen sisällöstä ja tavoitteista, kenelle koulutus on tarkoitettu ja kuinka siihen haetaan. Lähetyksessä mukana ovat kouluttaja, työnantaja, koulutuksen läpikäynyt ja nykyisin tulkkina työskentelevä henkilö sekä TE-palveluiden edustaja.

Paikkaa haetaan RekryKoulutuksen (nro 721046) kautta: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/721046?searchPhrase=asioimistulkiksi&locations=Pohjois-Karjala&&announced=0&sort=1
Hakuaika päättyy 3.6.2024!

Lisätietoja
Kouluttaja:
Otto Kuivalainen / otto.kuivalainen@vendacon.fi, puh. 050 54 21 672
www.vendacon.fi

Youpret Oy:
Asser Kakko / asser.kakko@youpret.com, puh. 040 687 9583, soittoajat arkisin klo 9-16
www.youpret.com

Huom! Mikäli sinulta löytyy jo tulkin koulutus, voit hakea suoraan töihin Youpretin sivujen https://www.youpret.com/fi/tulkiksi/ kautta.

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Työttömyysuhan alainen työnhakija on esimerkiksi lomautettu tai päättyvässä työsuhteessa oleva.

Hakemus tehdään TE-palveluiden koulutuskuvauksen kautta. Esivalinta tehdään hakemuksessa annettujen tietojen perusteella, joten perustelethan hakemuksesi hyvin! Esivalinnan jälkeen sopivimmat hakijat kutsutaan haastatteluihin. Lopulliset valinnat tehdään yhteistyössä työnantajan, kouluttajan ja TE-toimiston kesken.

Koulutuksen ajalta voidaan yleensä maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta (mahdollisesti korotettuna). RekryKoulutuksen ajalta ei makseta palkkaa, vaan myös silloin maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta asiakkaan tilanteen mukaan.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/721046?searchPhrase=asioimistulkiksi&locations=Pohjois-Karjala&&announced=0&sort=1