B-kantor, Mariehamns församling
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 22.4.2024
  • Hae viimeistään 20.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Mariehamns aktiva och framåtriktade församling söker på grund av pensionering en ny kyrkomusiker med av biskopsmötet godkänd examen som B-kantor.

Mariehamns församling är Ålands största församling med ca 7200 medlemmar och 36 anställda. Församlingen är en del av Borgå stift. Församlingens vision är att vara en öppen andlig famn med en öppen inställning som genomsyrar all verksamhet. Vi vill både välkomna in till våra lokaler och gå ut till nya ställen där människorna redan finns.

Vi uppskattar ett varmt och människonära arbetssätt och intresse att utveckla arbetet enligt de krav som omgivningen ställer. Samtidigt vill vi hämta inspiration från kyrkans långa tradition. Församlingen har ett aktivt kyrkomusikliv där B-kantorn ingår i ett team med tre kyrkomusiker.
Både tekniken och klangen i församlingens huvudorgel i S:t Görans kyrka har under det senaste året fått en grundlig genomgång av Grönlunds orgelbyggeri.

I tjänsten ingår gudstjänster, förrättningar, andakter, konserter, körer, barnkör, barn-, ungdoms- och konfirmandverksamhet, olika projekt och allmänt församlingsarbete.

Som meriter beaktas
- God social kompetens och samarbetsförmåga
- Musikalisk mångsidighet med särskild fokus på barn- och ungdomar
- God förmåga att leda körer i olika åldrar och på olika nivåer

I enlighet med församlingens språkstadga är kravet för en kantor en god förmåga att använda svenska i tal och skrift. Kunskaper i andra språk är meriterande.

Lön enligt kravgrupp 601. Kyrkans tjänste- och arbetskollektivavtal. Tjänsten förutsätter medlemskap i Finlands ev.-luth. kyrka. Läkarintyg och utdrag ur brottsregistret bör företes innan tjänsten tillträds. På tjänsten tillämpas sex månaders prövotid.

Tilläggsinformation fås av:
kyrkoherde Mari Puska, mari.puska@evl.fi musikledare Anders Laine, anders.laine@evl.fi
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta mailto:mari.puska@evl.fi