Työhakemus

Näin kirjoitat hyvän hakemuskirjeen

Mies kirjoittamassa hakemuskirjettä.

Kirjoita häikäisevä hakemuskirje ja lunasta paikkasi työhaastattelussa!

Hakemuskirje on olennainen osa työnhaun prosessia. Ei siis ole lainkaan yhdentekevää, millaisen työhakemuksen kirjoitat työnantajalle.

Hakemuskirjeen eteen kannattaa nähdä vaivaa, koska huolella laadittu hakemus on menolippusi työhaastatteluun.

Näiden vinkkien avulla kirjoitat hakemuskirjeen, jonka avulla myyt osaamisesi työnantajalle.

Mitä rekrytoija odottaa hakemuskirjeeltä?

Jos ansioluettelo on kertomus aiemmin tehdyistä töistä, hakemuskirjeessä on mahdollista tuoda esiin omaa persoonaa.

Tuo hakemuskirjeessä esiin persoonasi ohella sitä, millainen työntekijä ja tiimin tai työyhteisön jäsen olet. Tällä tavalla voit kertoa työnantajalle siitä, miten sopisit porukkaan ja avoinna olevaan työrooliin.

Lue myös: Millainen on hyvä työkaveri?

Ajatuksella laadittu hakemuskirje viestii rekrytoijalle, että olet tosissasi sekä työnantajan että avoinna olevan työpaikan suhteen. Rekrytoija etsii monien, joskus satojenkin, hakemuskirjeiden joukosta niitä, joista huokuu motivaatio tiettyä työtä ja työnantajaa kohtaan. Panosta siis hakemuskirjeessä siihen, että osoitat motivaatiosi ja mielenkiintosi, sillä muuten hakemuksesi hukkuu massaan.

Lue myös: Rekrytoijan vinkit työnhakijalle

Vakuuta sopivuutesi tehtävään hakemuskirjeessä

Hakemuskirje on tilaisuutesi kertoa työnantajalle, että juuri sinä olet oikea henkilö avoinna olevaan työhön.

Eläydy hakemuskirjeessä työnantajan rooliin.

Älä siis kerro, kuinka paljon itse nauttisit uudesta työstä, vaan osoita, miten sinun työpanoksesi hyödyttäisi työnantajaa.

Kerro hakemuskirjeessä mahdollisimman konkreettisella ja mieleenpainuvalla tavalla, miten pystyisit omalla osaamisellasi auttamaan yritystä sen haasteissa ja tavoitteissa. Kuvaile esimerkiksi sitä, miten aiemmin hankkimasi osaaminen ja työkokemus hyödyttäisi työnantajaa. Olennaista on osoittaa, miksi työnantajan kannattaa valita tehtävään juuri sinut eikä ketään toista.

Lue myös: Hyvä avoin työhakemus – näin nappaat unelmiesi piilotyöpaikan

Hyvä hakemuskirje vastaa työpaikkailmoitukseen

Hakemuskirjettä voi ajatella vastineena työpaikkailmoitukselle, eli hyvä hakemuskirje vastaa työpaikkailmoituksessa esitettyihin seikkoihin.

Jos sinun on hankalaa päästä liikkeelle hakemuskirjeen kirjoittamisen kanssa, ota työpaikkailmoitus rinnalle ja ala kirjoittaa vastauksia ilmoituksessa esitettyihin asioihin. Jos olet soittanut työnantajalle ennen hakemuskirjeen lähettämistä, ota huomioon myös puhelussa esiin nousseet seikat.

Pyydettiinkö työpaikkailmoituksessa esittämään palkkatoive? Lue vinkit!

Voit kirjoittaa hakemuskirjeen myös työnantajalle, jolla ei ole tarjolla avoimia työpaikkoja. Lue tästä, miten nappaat unelmiesi työpaikan kirjoittamalla avoimen työhakemuksen.

 

Lue lisää vinkkejä hyvän hakemuskirjeen kirjoittamiseen.