Työhaastattelu

Miksi haluat vaihtaa työpaikkaa?

Työhaastattelu.

Siinäpä työhaastattelukysymys, johon vastaamista kannattaa miettiä tovi. Vastatessa täytyy ilman muuta olla rehellinen, mutta aivan kaikkea ei potentiaaliselle työnantajalle tarvitse paljastaa. Tärkeintä on muotoilla sanoma oikein.

Haluatko vaihtaa työpaikkaa huonon johtamisen takia?

Jos haluat vaihtaa työpaikkaa, koska kärsit nykyisessä työssäsi huonosta johtamisesta tai koska sinun ja esihenkilösi välillä on kitkaa, ole erityisen tarkkana sen kanssa, miten vastaat tähän kysymykseen.

Älä missään nimessä hauku tai mustamaalaa nykyistä esihenkilöäsi, työyhteisöäsi tai työnantajaasi, vaikka olisit raivona huonosta kohtelusta. Työhaastattelussa on parempi pysyä viileän neutraalina. Voit miettiä, mitä toivoisit hankalan esihenkilösi kertovan sinusta seuraajallesi. Niinpä, pelkkää hyvää.

Lue myös: Hyvän esihenkilön tunnusmerkit

Sen sijaan voit vastata kysymykseen kertomalla, että olet kuullut paljon hyvää työyhteisön ilmapiiristä ja yhteishengestä, ja haet siksi töihin juuri tähän organisaatioon.

Haluatko vaihtaa työpaikkaa, koska sijaisuutesi on päättymässä?

Jos haet uutta työtä, koska nykyinen työsi on päättymässä, kerro tilanteestasi avoimesti työnhaussa. 

Älä kuitenkaan painota työsuhteesi päättymistä liikaa, jottet anna itsestäsi epätoivoista kuvaa. Keskity vastauksessasi mieluummin siihen, miksi haluat juuri tämän työnantajan palvelukseen ja juuri näihin työtehtäviin.

Haluatko vaihtaa työpaikkaa, jotta voisit kasvaa ja kehittyä alasi ammattilaisena?

Jos nykyinen työsi ei enää tunnu palkitsevalta, haluat kenties vaihtaa työpaikkaa päästäksesi kehittymään alasi ammattilaisena. Kun sinulta kysytään, miksi haluat vaihtaa työpaikkaa, kerro mahdollisimman konkreettisesti ja omakohtaisesti, millaisia kehittymisen mahdollisuuksia näet tämän työnantajan pystyvän tarjoamaan.

Voit kertoa, että kaipaat nykyistä tiimiäsi suurempaan tiimiin, jotta voit oppia kollegoilta, että janoat päästä tutustumaan itsellesi uuteen toimialaan tai että vaikutuit organisaation tarjoamista koulutusmahdollisuuksista. Voit kenties kertoa, että haluat vaativamman tai vastuullisemman työn, jossa pääset käyttämään koko potentiaaliasi, tai että haluat työn, jossa voit syventyä kasvamaan huippuosaajaksi tietyllä kapealla sektorilla.

Lue myös: Valmistaudu tulevaisuuden työelämään nyt – 3 tärkeää työelämätaitoa

Perustele vastauksesi kertomalla, miten kasvusi ja kehittymisesi hyödyttää organisaatiota ja auttaa sitä saavuttamaan tavoitteensa. 

Katso, millaisiin muihin kysymyksiin saatat törmätä työhaastattelussa ja lue vinkkimme työhaastatteluun valmistautumiseksi.