Talous ja raha

Yritysbarometri kertoo pk-yritysten taloustunnelmat

2.5.2016 klo 11:10

Vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen Yritysbarometri tarjoaa alueellista ja lähes reaaliaikaista tietoa. Procountor julkaisi vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen Yritysbarometrin, joka luotaa pienten ja keskisuurten yritysten taloustilannetta ja -tunnelmia lähes reaaliajassa.

Yritysbarometri on täysin uudenlainen taloustiedon lähde. Se hyödyntää tuhansien yritysten jatkuvasti päivittyvää taloushallintodataa. Perinteisistä, julkistushetkellä jo vanhentuneisiin tietoihin perustuvista tilinpäätösanalyyseista poiketen Yritysbarometri tarjoaa lähes reaaliaikaisen näkymän yritysten talouden tilaan.

Yritysbarometrin luvut perustuvat Procountorin valtaosin pienistä ja keskisuurista yrityksistä koostuvan asiakaskunnan taloushallintodataan. Procountoria käyttää tällä hetkellä yli 15 000 erikokoista organisaatiota ja lähes 500 tilitoimistoa. Suuren ja kasvavan määrän vuoksi tulokset ovat melko hyvin yleistettävissä koko Suomen pk-sektoria kuvaaviksi.

Dataa voidaan käyttää suhdanteiden ja talouden trendien tarkasteluun, kunhan se tehdään tilastollisen analyysin keinoin siten, että yksittäiset yritykset eivät erotu.

Barometri julkaistaan jokaisen vuosineljänneksen päätteeksi. Procountorin Yritysbarometri Q1/2016 on voit ladata tästä. Se sisältää tarkat numerotiedot ja graafiset esitykset.

Tässä muutama havainto Yritysbarometrista:

Taantuma istuu tiukassa ainakin myyntilaskujen määrästä päätellen

Pirkanmaan laskumäärät kasvaneet, Varsinais-Suomi jäänyt jälkeen

Verkkolaskutus valtaa alaa, tahti nopein Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa

Maksukurissa ei merkittävää heikentymistä: kurinalaisimmat maksajat Pohjois-Karjalassa, lepsuimmat Ahvenanmaalla

Lähde: Procountor