Työllisyysnäkymät

Yrittäjyys lähti lentoon

1.6.2016 klo 10:34

Yrittäjä Aurora Raiskinen on unelmiensa ammatissa. Vaatesuunnittelija siirsi yrityksensä Hämeenlinnasta Helsinkiin ja lähti kasvattamaan liiketoimintaansa juhla- ja hääpukumallistoilla sekä korjausompelulla.

Aurora Raiskisen ura yrittäjänä ei ole aina ollut yhtä aurinkoinen. Taantuma on painanut, kauppa ei ole käynyt ja hän on joutunut miettimään jatkuvasti uusia mahdollisuuksia yritystoiminnan jatkumiselle. Uuden pohdinta on kantanut hedelmää ja luonut mahdollisuuksia uudelle. Muutto Hämeenlinnasta Helsinkiin avasi bisnekselle uusia ovia.

­– Hämeenlinnassa Revelations käsitti sekä omat uniikkipukuni että rekistä löytyvät valmiit merkkihää- ja juhlapuvut. Jätin paikkakunnan siirrossa valmispuvut varastoineen pois ja keskitin liiketoimintani konkreettiseen tekemiseen, Aurora Raiskinen sanoo.

Nyt Aurora Raiskisen Fitting Room. -yritys työllistää neljä henkilöä ja lisäkasvukin on mahdollinen. Suomalainen työ ja tuotteiden valmistaminen kotimaassa ovat Auroralle kunnia-asia. Kaikki hänen yrityksensä puvut suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

– Terve kasvu pitkällä aikavälillä kuulostaa hyvältä. Etenen pienin, varmoin askelin, Aurora Raiskinen sanoo.

Ammattitaitoisia tekijöitä tarvitaan. Aurora Raiskinen peräänkuuluttaakin suomalaisen työn arvostusta.

– Kaikkea tuotantoa ei saa viedä Suomesta pois. Vain siten voimme työllistää täällä. Myös koulutus on tärkeä osa alan ammattitaitoa, Aurora Raiskinen muistuttaa.

Revelations for Lovers, Rockers & Rebels

Revelations-nimen takaa löytyy määrätietoinen nainen, joka on työskennellyt vuosien ajan muodin parissa ja pukenut naisia persoonallisiin, upeasti istuviin vaatteisiin. Auroran omien sanojen mukaan rohkeus, sitkeys ja hyvällä tavalla ”hullu luonne” ovat vieneet uralla eteenpäin. Verkostoituminen ja omaan tekemiseen uskominen ovat olleet myös vahvuus Auroran koko yrittäjäuran ajan.

– Pukujani on nähty yksityisjuhlien lisäksi niin esiintymislavoilla, Linnan juhlissa kuin näyttelyissäkin. Tarjoan pukuja asenteella ja laadulla, joita ei muualta löydä. Täydellinen istuvuus, kiehtovat leikkaukset ja ylelliset materiaalit ovat Revelations Couturen kulmakivi, taidokkasta ompelutyötä unohtamatta, Aurora Raiskinen sanoo.

Uniikkien Revelations Couture -pukujen rinnalla kulkee Aurora -valmispukumallisto, jossa on kymmenen erilaista pukua juhla-, ilta-, ja hääpukukäyttöön. Värivaihtoehtoja on useita ja kokovalikoimaa koosta 34 ylöspäin.

– Materiaalit ovat ylellisen miellyttäviä, mutta silti helposti huollettavia. Aurora -puvut ovat ajattomia, tilaisuudesta toiseen sopivia erilaisin asustein ja tarjoavat sinulle luottovaatteen juhlasta toiseen, Aurora Raiskinen summaa.

Uniikit asukokonaisuudet suunnitellaan aina asiakaslähtöisesti ja valmistetaan mittojen mukaan.

– Sinulla voi olla jo selkeä mielikuva millaisen puvun haluaisit tai idea voi lähteä väristä, tietystä materiaalista. Kun jättäydyt rohkeasti suunnittelijan osaaviin käsiin, saat itsesi näköisen puvun, Aurora Raiskinen kannustaa.

Samalla tavalla Aurora kannustaa myös kanssasisariaan, muita yrittäjiä ja itsensä työllistäjiä.

– Vaikka tie olisi kuinka mutkainen tahansa, rohkeudella ja sitkeydellä pääsee eteenpäin. En halunnut luovuttaa ja pääsin eteenpäin. Suosittelen samaa sydämestäni myös muille. Kun uskot asiaasi, osaamiseesi ja uskallat tehdä tervehdyttäviä muutoksia liiketoimintaasi, selviät haasteellisistakin tilanteista, Aurora Raiskinen sanoo.

Kuka?

Aurora Raiskinen on pitkän linjan muodin ammattilainen, jonka uralle on mahtunut niin naisten muotia, urheiluvaatteita, teatteria kuin epookkipukujakin. Korsetteja hän on valmistanut pioneerimaisesti yli kaksikymmentä vuotta, muovaten naisten kurveja taidokkaalla kaavoituksella ja ammattitaidolla. Erityisesti pukuhistoria, veistoksellisuus ja herkät yksityiskohdat ohjaavat pitkälle hänen suunnittelutyötään. Yrittäjänä Aurora Raiskinen aloitti vuonna 2004.

www.revelations.fi