Vastaa kyselyyn

Hei työnhakija, haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Siksi olemme kiitollisia, jos vastaat kyselyymme. Osallistu kyselyyn tästä ›

Oikotie Työpaikat
Työllisyysnäkymät

Yrittäjät luovat työtä ja työpaikkoja

6.9.2018 klo 15:34

Elinkeinoministeri Mika Lintilä ja työministeri Jari Lindström kiittivät Yrittäjän päivänä 5.9.2018 yrittäjiä työn ja työpaikkojen tekijöinä.

Lintilän mukaan elinkeinorakenteen muutoksen ja työelämän sekä työmarkkinoiden murroksen vuoksi yrittäjyyttä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Suurilla yrityksillä on keskeinen merkitys työllistämisessä, mutta uudet työpaikat syntyvät erityisesti mikro- ja pk-yrityksiin. Lindströmin mukaan yrittäjyyteen suhtautumisessa tarvitaan edelleen asennemuutosta. Siihen voidaan vaikuttaa esimerkiksi ottamalla yrittäjyyskasvatus mukaan kaikkien koulutusasteiden opetukseen.

Tällä hetkellä yrityksillä on erityisenä haasteena osaavien työntekijöiden löytäminen. Lintilän mukaan juuri tämän vuoksi hallituksen budjettiriihessä sovittiin Lounais-Suomen siltasopimusmallin laajentamisesta muillekin työvoimapulasta eniten kärsiville alueille. Myös seutukaupunkien työvoimapulaan vastataan omilla hankkeilla, joissa otetaan mallia siltasopimuksesta.

Suomalaisen yrittäjäpolitiikan tiekartaksi valmistuu lokakuun 2018 alussa yrittäjyysstrategia. Yrittäjyyttä ja pk-yritysten kasvua tuetaan ministeriön hallinnonalan monipuolisilla rahoitus- ja muilla palveluilla. Lisäksi käynnissä on useita muita hankkeita yrittäjyyden ja kasvun edistämiseksi, kuten kasvuyritysten työllisyysohjelma, Yrittäjyysbuusti ja Yrittäjästä työnantajaksi -palvelu.

Lähde: TEM