Yksi työnantaja, tuhat erilaista tehtävää

Puolustusvoimien palveluksessa on noin 12 000 työntekijää, ja tehtäviä on lähes 1 000 erilaista. Vaikka tehtävien kirjo on moninainen, päämäärä on kaikille yhteinen: Suomen itsenäisyyden turvaaminen.

Puolustusvoimien päätehtävät ovat Suomen sotilaallinen puolustaminen ja muiden viranomaisten tukeminen. Lisäksi Puolustusvoimat osallistuu kansainvälisen avun antamiseen sekä kansainväliseen kriisinhallintaan. Vuosittain reilut 20 000 nuorta suorittaa varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen. Näiden Suomelle tärkeiden tehtävien lisäksi Puolustusvoimat on 12 000 henkilön työpaikka.

Palveluksessa on noin 8 000 sotilasta ja 4 000 siviiliä. Puolustusvoimat tarjoaa työtä sekä sotilaille että siviileille, muun muassa informaatioteknologian, tekniikan, logistiikan, talous- ja henkilöstöhallinnon, terveydenhuollon ja koulutuksen asiantuntijoille eri puolilla Suomea.

Puolustusvoimat toimii modernissa, monipuolisessa ja alati muuttuvassa toimintaympäristössä. Tämä tekee työtehtävistä mielenkiintoisia ja haastavia. Erityisen tyytyväisiä työntekijät ovat työn merkitykselliseen sisältöön, oman työyhteisön ilmapiiriin sekä hyvään esimiestyöhön. Puolustusvoimat kannustaa henkilöstöä kehittämään omaa osaamistaan niin kouluttautumalla kuin hakeutumalla erilaisiin ja vaativampiin tehtäviin. Jokaisen työntekijän hyvinvointi on tärkeää, ja toimintaperiaate on ”työnantajan parhaaksi – yksilöstä huolehtien”.

"Avoimia tehtäviä meillä on vuosittain noin 300. Nyt kysyntää on erityisesti ICT-alan erityisasiantuntijoista, kuten kyberosaajista", kertoo ylitarkastaja Monica Sandell Pääesikunnan henkilöstöosastolta.

Sata tarinaa suomesta on Sanoman tuottama mainossarja, joka esittelee suomalaisten yritysten ja tuotteiden kiehtovia tarinoita – juhlavuoden kunniaksi.