Talous ja raha

Yhteiskunnallinen yritys -merkki Sydänsairaalalle

21.12.2016 klo 11:09

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Sydänsairaalalle Yhteiskunnallinen yritys -merkin.

Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Helsingissä toimivalle Sydänsairaalalle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus. Sydänsairaala on sydämen hoitoon erikoistunut täyden palvelun sairaala, joka toimii eettisesti ja kehittää aktiivisesti toimintaansa. Hyvän toiminnan takana on myös työhyvinvoinnin aktiivinen ylläpitäminen.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia tai ekologisia ongelmia ja ne käyttävät vähintään puolet voitostaan tähän. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti.

Sydänsairaalaan pääsee hoitoon paitsi Tampereella myös Hämeenlinnassa, Valkeakoskella ja Riihimäellä. Helsingissä sydänpotilaita palvelee Helsingin Sydänsairaala.

Sydänsairaala on sydämen hoitoon ja sydän- ja rintaelinkirurgiaan erikoistunut sairaala, jonka toiminnan tavoitteena on sydänpotilaiden hyvä hoito ja mielenrauha. Sydänsairaala hoitaa sekä julkisen että yksityisen sektorin asiakkaita.

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Lista kaikista merkin käyttöoikeuden saaneista yrityksistä löytyy liiton kotisivuilta http://suomalainentyo.fi

Lähde: Suomalaisen Työn Liitto