Työuran alussa

Yhteishaku on täällä: 4.-18.9.2019

On jälleen yhteishaun aika.

Yhteishaku järjestetään vuosittain syys-lokakuussa sekä tammikuussa ja helmi-maaliskuussa. Syksyisin järjestetään korkeakoulujen yhteishaku. Syksyn yhteishauissa on yleensä tarjolla vähemmän koulutusaloja ja opiskelupaikkoja kuin kevään haussa.

Keväisin järjestetään ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku sekä korkeakoulujen yhteishaku. Korkeakoulujen kevään yhteishaussa osa koulutuksista on haussa jo tammikuussa. Tammikuussa haetaan esimerkiksi englanninkielisiin koulutuksiin sekä taidealoille.

Oppilaitokset järjestävät jatkuvia hakuja, joiden kautta voi hakea ympäri vuoden ammatillisiin perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Hakuajat ja hakumenettelyt sekä valintaperusteet vaihtelevat oppilaitoksittain ja koulutuksittain. Saat lisätietoja koulutuksista suoraan oppilaitoksilta.

Perusopetuksen jälkeisten valmistavien koulutusten haussa ovat mukana kymppiluokka, vieraskielisten lukiokoulutukseen valmistava koulutus sekä ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus.

Hakuaika kansanopistojen pitkille linjoille vaihtelee kansanopistoittain. On hyvä muistaa, että koulutusten hakuajat vaihtelevat koulutuksittain.

Korkeakoulujen yhteishakuun eivät kuulu:

Poliisiammattikorkeakoulun ja Högskolan på Åland -ammattikorkeakoulun koulutukset eikä ammattikorkeakoulujen täydennyskoulutus.

Lue lisää: www.kunkoululoppuu.fi

www.opintopolku.fi