Vuoden vilkkain työnhaun sesonki lähestyy, valmistaudu

Joulun pyhien jälkeen työnhakumarkkinat kuumenevat toisen kerran vuodessa äärimmilleen alkusyksyn jälkeen. Jos katselet jo nyt muihin pöytiin, muttet ole vielä aktivoitunut työnhaussa, kannattaa alkuvuoden rekrytointibuumi ottaa hyvissä ajoin huomioon.
Joulun jälkeen käynnistyvä rekrytointisesonki on kesälomien jälkeisen sesongin lisäksi vuoden merkittävin, eli silloin työpaikoista ja työntekijöistä on kysyntää reippaasti. Koska isot massat ovat tuolloin liikenteessä, erottautuminen käy luonnollisesti haastavammaksi. Siispä suosittelen tarkistamaan seuraavat asiat jo nyt, hyvissä ajoin etukäteen, jotta saat kaiken mahdollisen hyödyn irti tulevasta rekrytointisesongista.
1. CV kuntoon
Tammikuussa kiinnostavia työpaikkoja aukeaa keskimäärin enemmän kuin muulloin, joten jo nyt kannattaa päivittää tiedot CV:ssä kuntoon, jottei alkuvuoden kiireessä iske paniikki päälle. Hyvä idea on tehdä ensimmäinen päivitys nyt, pyytää kaverilta kommentit ja vasta sitten viilata dokumentit lopulliseen kuntoon - saat perspektiiviä ja jonkun muun mielipiteen.
2. Some-profiilit timmeiksi
Jos sosiaalinen media tai oman henkilöbrändin ylläpitäminen liittyvät millään lailla työhösi, mutta et ole viime aikoina ollut kanavissa kovin aktiivinen, kannattaa nyt aktivoitua. Parissa kuukaudessa ehdit hyvin virittää tilisi ja profiilisi uuteen uskoon ja aktivoida verkostosi, joten ryhdy puuhaan jo nyt.
3. Lämmittele jo nyt verkostojasi
Pelkkien some-verkostojen lämmittely ei ehkä riitä, vaan kannattaa tarkastaa muutkin työelämän verkostot sillä silmällä, että niistä voi olla yllättävää iloa tulevassa työnhaussa. LinkedIn on hyvä kanava olla läsnä verkostoille, vaikkei henkilökohtaisesti ehtisi kaikkia aina tapaamaan, joten tuokin kanava kannattaa päivittää verkostojenkin näkökulmasta kuntoon. Samalla voit seurata, onko sinua kiinnostavissa yrityksissä työskenteleviä kontakteja siirtymässä toisiin tehtäviin ja napata kiinni vasta aukeavista tehtävistä.
4. Mieti erottautumistekijöitä
Koska alkuvuodesta massat ovat työnhaussa, kannattaa nyt jo pohtia, mitkä ne omat erottautumistekijät ovat. Miten voisit erottua eduksesi muista samankaltaisen taustan omaavista työnhakijoista? Nämä tekijät voit rakentaa vaikkapa listaksi CV:si alkuun tiivistämään osaamisesi kulmakivet – näin rekrytoija saa nopeasti kiinni siitä, mikä juuri sinussa on erityistä ja jäät helpommin mieleen.