Työllisyysnäkymät

Vuoden työpaikkaohjaaja

15.3.2016 klo 11:17

Vähittäiskaupan vuoden 2015 työpaikkaohjaajaksi on valittu Marjut Ojanperä-Larkka.

Vuoden työpaikkaohjaaja Marjut Ojanperä-Larkka työskentelee Klaukkalan Tokmannilla. Valinnan tekivät muun muassa Palvelualojen ammattiliitto PAM, Kaupan liitto ja Helsingin Kauppiaitten yhdistys. Raadin mukaan valintakriteereissä painotettiin työpaikkaohjaajan kokemusta eri tutkintojen ohjaamisesta ja työpaikan osallistamista työpaikkaohjaamiseen. Myös työpaikkakouluttajan omalla kouluttautumisella oli vaikutusta valintaan.

Klaukkalan Tokmannin myymäläpäällikkönä työskentelevä Ojanperä-Larkka on yli kymmenvuotisen Tokmanni-uransa aikana ohjannut lukuisia oppisopimussuhteessa olevia, näyttötutkinnon suorittajia ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijoita. Hän on tehnyt merkittävää työtä kaupan alan parissa opiskelevien opintojen edistämiseksi. Hän on myös aktiivinen nuorten työllistäjä esimerkiksi kesäisin.

Työpaikkaohjaajakilpailuun osallistui kaikkiaan kymmenen ehdokasta ammatillisista oppilaitoksista ympäri Suomea, Kaupan liitto kertoo. Kilpailun järjesti Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskuksen yhteydessä toimiva Työpaikkaohjaamisen klusteri. Palkinnoksi Ojanperä-Larkka sai Helsingin Kauppiaitten Yhdistys ry:n myöntämän tuhannen euron stipendin.

Lähde: Tokmanni