Kesätyötarinat

Vuoden 2024 kesätyöntekijä on Ville Kaljunen Asuntosäätiöstä

Vastuullinen työpaikka

Vuoden kesätyöntekijäksi 2024 on valittu Asuntosäätiössä viime kesänä teknisenä isännöitsijänä työskennellyt Ville Kaljunen. Voittajan valitsi miltei 40 ehdokkaan joukosta Oikotien vastuullisuusyhteisön pääkumppani Elinkeinoelämän keskusliitto EK.

Kaljunen on työskennellyt Asuntosäätiössä kolmena perättäisenä kesänä teknisen isännöinnin tiimissä. Kaljusen vastuut ovat kasvaneet joka kesä. Kesäksi 2024 Kaljunen palkattiin sijaistamaan vanhempainvapaalla ollutta teknistä isännöitsijää. 

– Villestä on joka kesä suorastaan hehkunut halu oppia lisää ja kehittyä alalla ammattilaiseksi. Kollegoilta, yhteistyökumppaneilta ja asiakkailta on tullut positiivista palautetta Villestä ja siitä ammattitaidosta sekä periksiantamattomasta asenteesta, joka hänellä on. Teknisen isännöitsijän roolissa joutuu ajoittain kohtaamaan haastaviakin tilanteita sekä asiakkaita. Ville vie kuitenkin kaikki asiat maaliin eikä jätä mitään kesken, vaikka ne ottaisivatkin aikaa ja olisivat hankalia. Ja mikä tärkeintä, hän kysyy rohkeasti apua, jos sitä tarvitsee. Ville ei kuitenkaan tule pyytämään valmiita vastauksia, vaan hän on itse ensin pohtinut, kuinka asia olisi ratkaistavissa sekä puntaroi aina kunkin lopputuloksen ns. "hyvät ja huonot puolet". Villeltä löytyy rautainen ongelmaratkaisun taito, joka on entisestään kehittynyt kuluneiden kesien aikana, kertoo hänen esihenkilönsä Asuntosäätiön ylläpitopäällikkö Timo Helvelahti.

– Nyt kolmantena kesänä Ville pääsi haastamaan itsensä vaativassa kesätyössä, kun hän pääsi sijaistamaan vanhempainvapaalla olevaa teknistä isännöitsijää. Ville on suoriutunut uudessa tehtävässään erinomaisesti. Harvasta kesätyöntekijästä löytää yhtä ammattitaitoisen ja kunnianhimoisen tekijän. Ville on hoitanut teknisen isännöitsijän tuurauksen, kuin olisi itse ollut teknisenä isännöitsijä jo useita vuosia. Villestä moni meistä kokeneistakin konkareista voisi ottaa mallia, kehuu Helvelahti.

asuntosäätiö

Asuntosäätiön Timo Helvelahti, Ville Kaljunen, Minna Saarni 

Elinkeinoelämän keskusliitto palkitsi ja valitsi voittajan

– Ville Kaljunen on erinomainen esimerkki asiantuntijuuteen kasvamisesta kesätöiden kautta. Hän on työskennellyt samalla työnantajalla kolme kesää peräkkäin jatkuvasti vaativammissa ja vaativammissa tehtävissä. Tämä ei olisi mahdollista ilman vahvaa halua oppia uutta ja kehittyä ammattilaisena. Tärkeitä ominaisuuksia hyvällä kesätyöntekijällä on innostunut asenne työhön, halu oppia uutta ja rohkeus kysyä apua. Villeltä löytyy nämä kaikki ominaisuudet, eikä hän pelkää haastaa itseään uusien ja haastavien työtehtävien kanssa”, perusteli Elinkeinoelämän keskusliiton Mikko Vieltojärvi valintaa.

– Meille Asuntosäätiössä on tärkeää, että jokainen kesätyöntekijä kokee tekevänsä merkityksellistä työtä sekä saa onnistumisen ja oppimisen kokemuksia. Pyrimme tarjoamaan tehtäviä, joissa nuoret voivat kasvaa ja kehittyä. Vuoden kesätyöntekijänä palkittu Ville on erinomainen esimerkki ammattilaiseksi kasvamisesta, kertoo Asuntosäätiön viestintä- ja henkilöstöjohtaja Johanna Otranen

Asuntosäätiö sijoittui myös neljänneksi parhaaksi kesätyönantajaksi Pienten ja keskisuurten organisaatioiden sarjassa. 

Kuvat: Niko Jekkonen