Työhyvinvointi

Vinkit innostavampaan arkeen

Innostus ja motivaatio saattavat olla välillä hukassa, mutta asenne ja omat ajatuksemme vaikuttavat usein enemmän kuin huomaatkaan.

Innostus ja motivaatio voivat olla hukassa, mutta oman itsensä johtaminen usein vaatiikin työtä. Jos sinusta tuntuu, että elät työssäsi ja elämässäsi vain lomasta toiseen, on aika miettiä mitä olisi tehtävissä.

Vinkkejä innostuksen ja motivaation lisäämiseen:

1. Keskity intohimolla juuri siihen mitä teet.

2. Ole tehokas, mutta muista myös lepo!

3. Nauti arjesta. Se onnistuu, kun kykenet näkemään arkisissa asioissa merkityksellisyyttä ja mielekkyyttä.

4. Muista, että työssään voi kokea onnistumisia, tyytyväisyyttä ja siitä voi motivoitua, vaikka työ ei olisikaan ns. kutsumus.

5. Lisää arkeen kiinnostavia elementtejä. Arkeen tulee uudenlaista mielekkyyttä, kun tekee tilaa omille toiveilleen ja unelmilleen. Se voi tarkoittaa uutta harrastusta, lukemista tai itsekseen oloa.

6. Ime vaikutteita työkavereistasi. Kuuntele, pallottele ideoita ja tule kuulluksi.

7. Verkostoidu ja tutustu uusiin ihmisiin. Koskaan et voi tietää missä yhteydessä verkostosi osoittavat todellisen voimansa ja pääset niiden avulla vaikkapa uuteen työpaikkaan.

8. Kehitä itseäsi ja kerro myös työpaikalla, että haluat oppia uutta.

9. Motivaatio liittyy tarpeisiin. Halut tulevat ja menevät, mutta tarpeet eivät jätä rauhaan. Kuuntele itseäsi ja tarpeitasi.

10. Vaihda suuntaa. Saman kaavan toistaminen päivästä ja vuodesta toiseen alkaa puuduttaa, koska haluamme kokea itsestämme enemmän. Silloin on aika tutustua itseen – ei vasta lomalla vaan ihan normaalissa arjessa.

Asiantuntijana: Certified Holistic Health Coach, KTM, MTi Pirkko Tavaila