Blogi

Viisi vinkkiä parempaan LinkedIn-profiiliin

LinkedIn on tänä päivänä kiinnostava ja monipuolinen alusta monen alan ammatilliselle keskustelulle - kaukana ovat siis ajat passiivisena CV-pankkina. 

Jos oma LinkedIn-profiilisi on jäänyt pölyttymään ja haluaisit aktivoitua kanavassa vaikkapa työnhaun motivoimana, kannattaa oma profiili laittaa kuntoon. Tässä vinkkini parempaan LinkedIn-profiiliin:

1. Lisää taustakuva

Yksinkertainen juttu, mutta saa profiilisi näyttämään aktiiviselta ja ammattimaisemmalta. Valitse selkeä, profiilikuvaasi sopiva taustakuva.

2. Valitse kieli

Jos teet töitä Suomessa suomeksi, eikä verkostosi merkittävästi ole kansainvälinen, voit tehdä profiilisi suomeksi, mutta jos haluat löytyä hauissa paremmin, suosittelen englantia. Voit hyvin tehdä profiilin englanniksi ja lisätä bioon eli esittelytekstiisi suomennoksen. Mikään ei myöskään estä tuottamasta sisältöjä suomeksi, vaikka profiili olisi englanniksi.

3. Kirjoita lyhyet kuvaukset työhistoriaasi

Vaikkei LinkedIn enää olekaan pelkkä CV-pankki, kannattaa profiili täyttää huolella. Kirjoita siis lyhyet kuvaukset jokaiseen työpaikkaasi: mitä teit, mitkä olivat vastuusi ja mitä saavutit.

4. Mieti ”otsikkosi”

Jos tittelisi on oikeasti Engineering solutions manager tai jotain muuta muulle maailmalle edes hitusen epäselvää, kannattaa omaan otsikkoon eli titteliin lisätä vähän enemmän infoa kuin pelkkä kryptinen titteli. Moni kertoo otsikossaan tiiviisti mitä tekee, esim. ”autan yrityksiä lainopillisissa asioissa” sen lisäksi että luettelee virallisen tittelinsä. Mieti siis, miten kerrot muutamalla sanalla mitä oikeasti teet työksesi.

5. Kirjoita selkeä esittelyteksti

Esittelytekstisi eli biosi on ikään kuin profiilisi etusivu, jonka pitäisi kertoa tiiviisti ja selkeästi mitä teet ja mistä olet kiinnostunut. Älä siis sorru alan jargoniin vaan panosta selkeyteen. Esittelytekstiin kannattaa tuoda nykyinen tehtäväsi tiiviisti sekä osaamisesi ja intohimosi kohteet. Tämä on osio, jolla voit myydä itsesi rekrytoijalle muutamalla silmäyksellä.

Paula Narkiniemi

vapaa kirjoittaja

Twitter: @PoolaKristiina