Blogi

Vihertääkö ruoho aidan toisella puolella?

Syksy on syystäkin rekrytointien huippusesonkia, sillä pitkien kesälomien jälkeen työpaikkoja vaihdetaan tiuhempaan kuin muulloin.

Loma on hyvää aikaa puntaroida omaa työtä ja ottaa etäisyyttä arkiseen ahertamiseen. Mieleen ehkä hiipii ajatus työpaikan tai tehtävän vaihtamisesta - olisiko nyt oikea aika kokeilla jotain muuta? Jos huomaat loman jälkeen - tai sen aikana - pohtivasi muutoksen mahdollisuutta useammin kuin muulloin, saattaa olla aika miettiä vakavasti oman työuran seuraavaa vaihetta.

Se, että kaipaa muutosta työhönsä, ei välttämättä tarkoita että työpaikkaa olisi pakko pistää vaihtoon. Oletko miettinyt työkierron mahdollisuutta työpaikallasi? Ennen irtisanomisilmoituksen jättöä kannattaakin kartoittaa oman esimiehen kanssa muut sisäiset mahdollisuudet. Avoimuus yleensä kannattaa muutenkin, jos työtehtävät alkavat tympiä tai junnata paikoillaan: kukaan, edes pomosi, ei ole ajatusten lukija eikä voi tietää toiveitasi jos et kerro niistä.

Jos kuitenkin lomanjälkeisten pohdintojen lopputulema on pistää duuni vaihtoon, on syksy onneksi vilkasta aikaa työmarkkinoilla. Moni muukin päätyy samaan ratkaisuun, mikä tarkoittaa vapautuvia työtehtäviä muualla. Samalla toki myös kilpailu kovenee.

Muista siis huolehtia työnhakudokumenttisi kuntoon hyvissä ajoin ja miettiä miten voisit erottautua muista hakijoista. Siinä missä loma antaa kaivattua etäisyyttä omaan työhön, on se myös otollista aikaa ammatilliselle itsetutkiskelulle: mitä minä osaan, missä olen erityisen hyvä ja missä haluan seuraavaksi kehittyä. Työnhakuun lähteminen on astetta helpompaa kun osaat vastata näihin kysymyksiin ja tiedät mitä tavoittelet seuraavalta työpaikaltasi.

Paula Narkiniemi

vapaa kirjoittaja

Twitter: @PoolaKristiina

Lue aiempia Työkyöpeli-blogeja