Talous ja raha

Verotiedot julkistettiin jälleen

4.11.2019 klo 11:59

4.11.19 julkistettiin taas verotietoja. Tietojen mukaan viime vuoden eniten tienannut suomalainen oli jälleen peliyhtiö Supercellistä tunnettu Ilkka Paananen.

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paanasen yhteenlasketut ansio- ja pääomatulot olivat noin 110 miljoonaa euroa. Hän maksoi veroja yli 40 miljoonaa euroa. Paananen oli tulolistan kärjessä myös vuonna 2018 sitten vuoden 2017 tuloillaan, jotka olivat noin 65 miljoonaa.

Toiseksi eniten tienasi Supercellin Mikko Kodisoja. Hänet tunnetaan peliyhtiön luovana johtajana ja yhtenä perustajista. Kodisojan tulot olivat noin 98 miljoonaa euroa.

Kolmanneksi eniten tienasi Heikki Kyöstilä, joka tunnetaan hammashoitolaitteita valmistavasta ja myyvästä Planmeca-yrityksestä. Kyöstilän ansiot olivat noin 47 miljoonaa euroa. Heikki Kyöstilä on Planmecan pääomistaja.

Neljänneksi eniten tienasi Asko Myllymäki, joka myi vuonna 2018 rakennusliike Lehto Groupin osakkeita kymmenillä miljoonilla euroilla.

Sen sijaan viidentenä listalla oleva toimitusjohtaja ja tohtori Maria Severina myi viime vuonna diagnostiikkateollisuuden raaka-aineita valmistavan HyTestin. 

Verotietojen julkistaminen on tänä vuonna muuttunut aiemmasta ilmoittamisen tavasta. Yli 100 000 euroa tienanneet ovat voineet pyytää verottajalta, että heidän verotietonsa eivät näy listalla, joka toimitetaan medialle.

Piilotettuja nimiä on tänä vuonna 231 kappaletta. Heidän tietonsa saa kuitenkin verotoimistosta pyytämällä.

Lähde: Vero, Yle