Uratarinat

Veikkaus vei voiton - paluumuuttajat nauttivat ratkaisujen kehittämisestä

Saara Pekkonen, Teemu Saukonoja ja Tatu Sipilä

Veikkaus Oy

Vastuullinen työpaikka

Peliala on suuressa murroksessa, kun lakimuutos uudistaa Suomen rahapelijärjestelmää. Uudistuksessa siirrytään verkkopelien lisenssijärjestelmään, mikä mahdollistaa kilpailun ja vahvemman sääntelyn. Suomen valtion omistamalle Veikkaukselle takaisin töihin palanneet Saara Pekkonen, Teemu Saukonoja ja Tatu Sipilä kehuvat yrityksen vastuullisuutta ja ketteryyttä uudistua muuttuvassa maailmassa.   

Takaisin Veikkaukselle

Myynti- ja markkinointijohtaja Saara Pekkonen palasi Veikkaukselle alkuvuodesta 2024. Pekkosella on kokemusta monista muutostilanteissa olevista yrityksistä, joissa hän on ollut käynnistämässä ja vetämässä uudistuksia. Veikkauksessa häntä innostavat mukavat ja osaavat ihmiset sekä positiivinen ilmapiiri. 

Saara Pekkonen

Saara Pekkonen

 - Olen tykännyt Veikkauksen tavasta ajatella ja ottaa markkinaa haltuun. Ja vaikka markkina on säädeltyä, niin sellainen mielestäni tosi tervehenkinen kaupallisuus ja kehittymismaisemat ovat aina olleet tosi hyvät. 

Pekkonen kehuu kuinka Veikkaus yrityksenä haluaa rakentaa vahvasti teknologiaa hyödyntäen tulevaisuutta. Tästä esimerkkeinä esimerkiksi keskittyminen asiakkaisiin, data-arkkitehtuuriin ja tekoälyn hyödyntämiseen. Samaa sanoo myös toinen yritykseen palannut, Development Portfolio Manager Tatu Sipilä. Hän kertoo, että vastuullisuus on osa Veikkausta.

- Se on hyvin sisäänrakennettuna ihmisiin, jotka ovat töissä Veikkauksella. Semmoinen tietty vastuullinen tekeminen unohtamatta kaupallisuutta. Se on positiivinen juttu.

Arvontapelien tuotekehityspäällikkö Teemu Saukonoja tuli takaisin Veikkaukselle työskenneltyään pelianalytiikan parissa kansainvälisessä yrityksessä. Hän innostui palaamaan tuttuun yritykseen, josta oli positiivista kokemusta.

- Veikkaus kohtelee työntekijöitään hyvin. Sekä meidän tiimissämme että muutenkin on erittäin hyvä henki.

Myös pelialan murroksen seuraaminen ja työssä kehittyminen kiehtoivat.

- Ja nyt tietysti erityisesti, kun on tämä järjestelmämuutos menossa. Siinä pääsee kyllä erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa tekemään asioita.

Pelialan murros kiehtoo

Kaikki kolme mainitsevat pelialan murrosvaiheen, joka on kiihtynyt teknologian kehittymisen, sääntelymuutosten ja kuluttajakäyttäytymisen muutosten myötä. Tuotekehityspäällikkö Saukonoja nauttii, kun saa käyttää työssään monipuolisesti analyyttistä ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja. Veikkaus on viime vuosina kansainvälistynyt, mikä on lisännyt globaaleja projekteja. Oman työn kädenjälki näkyy suoraan asiakaskäyttäytymisessä. 

Teemu Saukonoja

Teemu Saukonoja

- Tykkään siitä, että työni näkyy jossain. Se tuo merkityksellisyyttä. Veikkauksella on yli kaksi miljoonaa asiakasta. Kun me tehdään jotain parannuksia tuotteisiin, se näkyy hyvin laajalle joukolle pelaajia. Pystymme myös uudistusten jälkeen mittaamaan, millä tavalla se on vaikuttanut.  

Saara Pekkonen syttyy muutoksista ja ”tiukoista tilanteista”.

- Ne kyllä sopivat minulle ja inspiroivat. On hienoa, että pystyy haastamaan itseään oppimaan uutta. Ja sitten on myös se porukka, jonka kanssa teen töitä. He opettavat myös minua ja se on tärkeä motivaattori. Haluan oppia joka päivä uutta ja tässä jengissä se kyllä onnistuu, Pekkonen sanoo.

Työn merkityksellisyyttä ja ketterää kehittämistä

Veikkauksella on siirrytty viime vuosina tapaan, jossa hyödynnetään agilen oppeja. Projekteja viedään läpi ketterästi, joustavasti ja asioihin reagoidaan nopeasti. Tärkeää myös tiimin jäsenten välinen yhteistyö. 

- Meillä annetaan paljon vastuuta tekijöille, kootaan eri osaajia, joiden avulla voimme aidosti rakentaa kilpailuetua, jota on vaikeampi kopioida. Olemme nyt tässä uudessa mallissa, jossa tiivistämme sitä yhteistä tekemistä. Mennään enemmän siihen suuntaan, että ei katsota pelkästään omaa tonttia, Sipilä sanoo.

Tatu Sipilä

Tatu Sipilä

Veikkauksessa työskennellään hybridisti eli tehdään töitä sekä kotona että työpaikalla. Välillä kuitenkin koko tiimi kokoontuu fyysisesti toimistolle, esimerkiksi suunnittelemaan uutta. Tämä lisää tiimien yhteenkuuluvuutta. Toimistolla tulee puhuttua asioita, joita ei välttämättä Teamsin kautta tule keskusteltua. 

- Me ollaan kaikki paikalla ja haetaan sitä energiaa ja ideointia ehkä vähän niin kuin muunlaistakin keskustelua. Pyritään, että silloin kun ollaan toimistolla, niin se olisi aina merkityksellistä, Pekkonen kertoo.

Tutustu Veikkauksen uramahdollisuuksiin täältä!

Teksti: Mari Valonmeri

Kuvat: Niko Jekkonen

Kuvauspaikka: Eurojackpotin Unelmahuone

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Veikkaus on yksi pääkumppaneista Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisössä.