Talous ja raha

Vaurastu viisaasti

2.6.2015 klo 16:18

Säästäminen on pitkäjänteistä puuhaa, ja sijoittaminen vaatii taitoa. Jos tuntuu, että raha valuu sormiesi lävitse viikko toisensa jälkeen, kannattaa kääntyä ammattitaitoisen sijoitusneuvojan puoleen. Sijoitusneuvoja osaa kartoittaa tilanteesi realistisesti ja auttaa sinua vaurastumaan.

1. Tee suunnitelma ja päätös

Tavoitteellinen säästäminen alkaa aina päätöksestä. Rahaa ei kerry säästöön vahingossa, vaan varallisuus karttuu säännöllisellä ja suunnitelmallisella säästämisellä. Kun päätös on tehty ja tavoite selvillä, on helpompi lähteä valitsemaan oikeita säästämisen ja sijoittamisen välineitä. Pitkä aika työskentelee säästäjän eduksi: mitä aikaisemmin aloittaa, sitä pienemmällä kuukausittaisella summalla voi edetä kohti tavoitettaan.
 
2. Hajauta

Vanha ohje ”Ei kaikkia munia samaan koriin” pätee edelleen. Kun teet sijoituksia, muista hajauttaa varat sopivalle aikavälille, eri maantieteellisiin kohteisiin ja eri omaisuusluokkien välille. Aloittelevalle sijoittajalle esimerkiksi rahastot voivat toimia hyvänä lähtökohtana. Rahastoihin sijoittamalla rahasi ovat aina ammattilaisten hoidossa, samalla saat vaivattomasti laajan hajautuksen varoillesi.
 
3. Keskustele asiantuntijan kanssa

Säästämistä ja sijoittamista voi tehdä monella tapaa. Jos sijoitustuotteiden ja erilaisten ratkaisujen viidakko hämmentää, voi aina kysyä apua alan asiantuntijalta. Hyvä asiantuntijapalvelu auttaa parhaimmillaan kysymällä oikeat kysymykset, ja ohjaa päätöksentekoa oikeaan suuntaan. Asiantuntijan avusta voi olla yhtä lailla hyötyä niin kuukausittain säästävälle kuin yksittäisiäkin sijoituksia tekevälle sijoittajalle. Omissa asiakkaissani olen huomannut että säästö- ja sijoitusasioista puhuttaessa ihmiset arvostavat ennen kaikkea hyvää palvelua ja laajaa valikoimaa. Uskon myös että hyvä ja aktiivinen palvelu auttaa pysymään suunnitelmassa ja saamaan aikaan parempia tuloksia.
 
Asiantuntijana:

Sami Mäntylä
Vanhempi sijoitusneuvoja
Alexandria Pankkiiriliiike, Helsinki

www.alexandria.fi