Työterveyslaitoksen tutkija Anu Järvensivun mukaan päättäjien käsitykset työelämästä ovat vanhentuneita.

Työelämän päätöksissä ei oteta nyt tarpeeksi huomioon työelämässä tapahtuneita muutoksia.Työterveyslaitoksen tutkija Anu Järvensivu kummastelee muun muassa sitä, että poliitikot puhuvat paljon työajasta, vaikka työaika ei ole enää niin keskeinen tekijä kuin aikaisemmin. Tärkeintä tässä työelämän tilanteessa olisivat innovaatiot, ja ne eivät ole aikasidonnaisia.

Tutkijan mukaan päättäjät olettavat, että työelämän muutosten vaikutukset pystyttäisiin laskemaan tarkemmin kuin todellisuudessa on mahdollista. Päättäjät eivät kuitenkaan ota huomioon päätösten kerrannaisvaikutuksia.

Ihmisiä ei  pitäisi jaotella tiukasti omiksi ryhmikseen, koska roolit limittyvät työelämässä. Myöskään perinteistä vakituista työtä tekevien toimenkuva ei ole enää yhtä selkeä kuin tilastot antavat ymmärtää. Monet tekevät sivutöitä, toimenkuvat vaihtelevat ja muutoksia on paljon.

Lähde: Työterveyslaitos

 

Kommentit

30

Anonyymi

Poliitikkojen puheista kuultaa läpi se, että he ajattelevat työelämää kuin sisältäisi vain teollisuustyöpaikkoja. Ainoa oikea työsuhde on sellainen, että työntekijä menee työpaikalle, tekee määrätyssä ajassa joukon yksittäisiä työtehtäviä ja työajan päätyttyä valmiina on x-määrä tuotteita, jotka ovat arvoltaan x-määrä rahaa. Todellisuudessa työtehtävät ovat nykyisin moninaisia, niitä ei tehdä peräkkäin, vaan limittäin ja lomittain. Toisinaan pitkiä päiviä, toisinaan lyhyitä. Paljon on aivotyötä ja uuden ideointia. Välillä jopa kiinteän työpisteen tarpeellisuus on kyseenalaista, sillä työn voisi suorittaa suurimmalta osin etätyönä. Pitkien välimatkojen Suomessa varsinkin etätyö ja esimerkiksi toimistohubien saaminen ympäri maata pitäisi nostaa keskusteluihin. Eihän työnantaja maksa siitä, kauanko työntekijä on työpisteessään, vaan siitä, että tietyt tehtävä tehdään, tiettyä palkkaa vastaan tietyllä ajassa. Miksi ihmisten on pakko muuttaa kasvukeskuksiin leimaamaan kellokorttejaan, jos työtehtävät ovat sellaisia, että ne voidaan sähköisesti suorittaa vaikka toiselta puolelta maailmaa. Poliitikot ja työelämäpäättäjät saisivat jo tulla ajatuksissaan tälle vuosituhannelle. Nyt ongelmia ratkaistaan viime vuosituhannen ajattelulla ja yhtä vanhentuneilla ratkaisuilla. Vaikka kuinka joku asia toimi hyvin 90-luvun lamassa, niin nyt maailma on aivan erinäköinen ja me hukkaamme suuren joukon mahdollisuuksia pitämällä kynsin hampain kiinni vanhentuneista käytännöistä.
34

Herätys kuplalaisille

Valtaosa työpaikoista on ihan perinteistä palvelua, huolintaa, kuljetusta, myyntiä jne. Näissä työpaikoissa mitataan työntekoon kulunutta aikaa. Ei tässä kovin innovatiivisia ratkaisuja ole mahdollista keksiä, kun tavara on saatava rekka-autolla paikasta A paikkaan B. Suurin osa työntekijöistä tekee suorittavaa työtä ja aika on sen mittaamisessa oikein hyvä.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.