Työllisyysnäkymät

UusioUra – vauhtia yli 45-vuotiaiden työllistymiseen

UusioUra rekrytointi- ja uravalmennustapahtuma järjestettiin jälleen 4.2.2020 Kaapelitehtaalla Helsingissä. Tapahtuman tarkoituksena on edistää yli 45-vuotiaiden työllistymistä.

Tapahtumassa oli mukana 60 näytteilleasettajaa ja ohjelmaa lähes koko päiväksi. Tapahtuman avasi työministeri Tuula Haatainen ja pääpuhujna toimi ex-freestylelaskija Pekka Hyysalo (Fight Back - toinen mahdollisuus). 

Miksi UusioUra?

Monet keski-iän ylittäneet kokevat ikäsyrjintää työnhaussa, vaikka useat tutkimukset kertovat, että tämä ikäryhmä on erittäin sitoutunutta ja motivoitunutta työvoimaa. He hoitavat terveyttään ja heillä riittää virtaa myös työntekoon. 

Keski-iän ylittäneiden työllistymisen parantamiseen tarvitaankin konkreettisia tekoja. Yli 45-vuotiaiden parempi työllistyminen on tärkeää ihmisille itselleen, mutta myös koko Suomen kansantaloudelle. UusioUra -rekrytointi- ja uravalmennustapahtuma on ainutlaatuinen Suomessa.

Yli 45-vuotiaat työnhakijat erityisfokuksessa

Maksuton UusioUra on yli 45-vuotiaille suunnattu uravalmennus -ja rekrytointitapahtuma, joka on tarkoitettu uutta työpaikkaa tai ammattia etsiville. Myös yrittämisestä kiinnostuneet löytävät tapahtumasta erilaisia tapoja yritystoiminnan käynnistämiseen.

UusioUrassa on esillä kattavasti kaikki se toiminta, jota keski-iän ylittäneiden työuran kehittämiseen on tarjolla. Työ- ja koulutuspaikkojen lisäksi tapahtumassa esitellään palveluja, joilla edistetään työllistymistä ja uudelleenkouluttamista. 

Puheenvuorot tämän päivän työelämästä ja sen muutoksesta, oman osaamisen markkinoinnista, somekanavien käyttämisestä työnhaussa, koulutuksen merkityksestä työllistymiseen jne. ovat tapahtuman parasta antia. Standeillä on tarjolla myös cv-baareja, tietoiskuja ja erilaisia work shoppeja.

Ensimmäinen tapahtuma oli menestys

Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin helmikuussa 2019 Kaapelitehtaalla. Tapahtumassa  vieraili 4500-5000 kävijää, ja mukana oli 51 näytteilleasettajaa; yrityksiä, oppilaitoksia sekä työllistämistä edistäviä organisaatioita.  Palautteet olivat erittäin rohkaisevia. Tapahtumalle on selkeästi tarvetta.

– Vuoden 2019 tapahtuman onnistuminen kertoo siitä, että tämä ikäryhmä nähdään potentiaalisena työvoimana ja kävijämäärä todistaa, että ihmiset ovat kiinnostuneita omasta työllistymisestä. He tarvitsevat aivan oman rekrytointitapahtuman, UusioUra -tapahtuman tuottaja ja idean kehittäjä Riitta Rouhiainen Markkinointi Bravuuri Oy:stä sanoo.

Riitta Rouhiainen tuntee paljon yli 50-vuotiaita pitkän uran tehneitä työttömiä, joilla olisi todella halua päästä töihin.

– Joillekin työttömäksi jääminen on merkinnyt paitsi taloudellista ahdinkoa, myös terveyden menetystä. Tapahtuman tuottaminen ei ole taloudellisesti mikään menestystarina, mutta tätä tehdessä saan koko ajan kokea, että teen merkityksellistä ja tärkeää työtä näiden ihmisten puolesta ja sillä on kyllä ihan oma arvonsa.

Hyvät kokemukset kantavat

Viime tapahtumasta saadut hyvät kokemukset vauhdittivat myös vuoden 2020 tapahtuman järjestelyjä. 

– Monet viime kerralla osallistuneet näytteilleasettajat varasivat paikan jo viime keväänä. Vuoden 2020 tapahtumassa olikin selvästi enemmän näytteilleasettajia ja kävijämääränkin uskomme sen myötä  nousevan,  Riitta Rouhiainen iloitsee.

Riitta Rouhiainen on valmistellut tapahtumaa kontaktoimalla mahdollisimman laajasti työllisyyteen, uraan ja koulutukseen liittyviä tahoja.

– Parasta on ollut huomata, että tapahtuman tarpeellisuus on tunnistettu ja tämä kiinnostaa laajasti työelämän kaikkia osapuolia. Monet yritykset ja organisaatiot ovat tulleet mukaan tukemaan tapahtumaa sponsorina ja useat ovat luvanneet työtä ja viestintää tapahtuman hyväksi, Rouhiainen kiittelee.

 

Tapahtuman pääsponsorit 2020: Ammattiliitto Pro ja Eezy

Sponsorit/yhteistyökumppanit 2020: Akava, Gofore Oyj, Eteva, Helsingin kaupunki, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva, Oma-aika -lehti, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Otavamedia, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Tradeka, Uudenmaan Te-palvelut.

Palveluyhteistyökumppani 2020: Oikotie

Lisätietoja tapahtumasta osoitteessa https://www.uusioura.fi/