Työnhaku

UusioUra oli menestys!

6.2.2019 klo 16:47

UusioUra rekrytointi- ja uravalmennustapahtuma yli 45-vuotiaille järjestettiin Helsingissä 5.2.19.

UusioUra -tapahtuma oli suunnattu kaikille yli 45-vuotiaille työttömille ja työssäkäyville, joille uuden työ- tai opiskelupaikan löytäminen tai yrittäjyys on ajankohtaista.

Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyssä tapahtumassa oli 51 näytteilleasettajaa eri yrityksistä ja oppilaitoksista sekä työllistämistä edistävistä organisaatioista. Ohjelmassa oli innostavia ja kannustavia puheenvuoroja muun muassa tulevaisuuden työstä, koulutuksesta, omien vahvuuksien tunnistamisesta, uravalmennuksesta jne. Lisäksi cv-baareja, tietoiskuja ja erilaisia workshoppeja.

– Kaiken kaikkiaan UusioUra tapahtuma oli tosi onnistunut. Tapahtumassa oli noin 4500 kävijää. Näytteilleasettajat olivat lähes poikkeuksetta todella tyytyväisiä päivään, ja iloisesti yllättyneitä. Kävijät olivat selvästi aktiivisia työnhakijoita. Monilta näytteilleasettajilta loppui esitteet kesken jo puoleen päivään mennessä, ja jotkut sanoivat, että päivän hakijatavoite täyttyi parissa tunnissa, tapahtumajärjestäjä Riitta Rouhiainen Bravuurista iloitsee.

Myös kävijät kiittelivät tapahtuman antia ja mielenkiintoisia puheenvuoroja. Puheenvuoroja sekä työpaikkoja kaivattiin myös lisää eli tapahtumalle on selvää tilausta.

Löytyikö UusioUra?

Kysyimme UusioUra -tapahtumaan osallistuneilta heidän mielipiteitään tapahtumasta.

1. Miksi päätit osallistua UusioUra –tapahtumaan?

2. Mikä oli tapahtuman paras anti sinulle?

3. Ruusut ja risut?

Seija, 56

1. Päätin osallistua, koska haluan mennä mielenkiinnolla uutta kohti. Työvuosia on vielä jäljellä ja elämä on elinikäistä oppimista.

2. Tapahtuman anti oli laaja ja sain paljon uusia ajatuksia. Esimerkiksi kevytyrittäjyys kiinnostaa minua. Innostavat puhujat, kuten Johanna Setänen, Mikko Kuhalampi, Mikko Kautto ja Joonas Pihlajamaa.

3. Hieno tapahtuma, tykkäsin. Risuina se, että porukkaa oli enemmän kuin tuoleja. Ensi kerralla enemmän istuimia, kiitos!

Kauko, 58

1. Työskentelen kirjapainoalalla. Toimintojen keskittyessä henkilöitä tarvitaan töihin jatkossa yhä vähemmän. Tällainen yli viisikymppinen halusi nähdä mitä kohdennetulle ikäryhmälle olisi tarjolla työelämässä. Uusiin työhaasteisiin pitääkin varautua kaikenikäisenä eli opiskella hyvissä ajoin.

2. Anti oli eri mahdollisuuksia opiskeluun, franchising yrittäjyystarjontaa (esim. R-kioski ym.) ja neuvontaa lakiviidakossa lähinnä eri liittojen toimesta. Muutama työnantaja tarjosi myös suoraan työtä. Itselleni huomasin parhaimmaksi muun muassa mahdollisuuden kiinteistönvälittäjän työhön. Siinä työssä ikä tuo luotettavuutta; tietysti kyseinen ammatti on syytä ensin opiskella ja opetella.

3. UusioUra -tapahtuma on jäänyt turhan vähälle mainonnalle ja olisin kaivannut paikalle lisää yhtiöitä valmiiden sopimusehdotusten kanssa. Ihmiset yleensä unohtavat ja siirtelevät asioita, jos niitä ei heti panna alulle.

Arja, 55

1. Lähdin katsastamaan UusioUra -tapahtumaan itselleni uutta urapolkua ja koulutuksia, ehkä verkostoitumaankin.

2. Sain vinkkejä cv:n päivitykseen ja työpaikan hakuun. Paras luento oli Jouni Röksän "Voittajan asenne työnhaussa!". Myös ihmisten kohtaamiset olivat antoisia.

3. Tapahtumalle oli selvästi tilausta, koska väkeä oli paljon. Luentotilassa oli liian vähän tuoleja. Suosittelen tapahtumaa kavereillenikin ja menen myös itse uudestaan, jos tapahtuma järjestetään.

Tiesitkö?
Yli 50-vuotiaiden työntekijöiden henkilöstötuottavuus on parempi kuin nuorilla. Tutkimuksen mukaan he ovat myös erittäin sitoutuneita ja motivoituneita työntekijöitä.

Eläkevakuutusmaksut eivät ole työnantajalle suurempia yli 45-vuotiaille. Yli 53 vuotta täyttäneen työntekijän oman työeläkemaksun osuus kasvaa ja sen maksaa työntekijä itse.

www.uusioura.fi

www.bravuuri.fi