Talous ja raha

Uusimaa-viikko 7.-12.5.2017

Uusimaa-viikko on täällä jälleen. Avoimet tapahtumat kutsuvat osallistumaan.

Uudenmaan liiton koordinoimaa teemaviikkoa vietetään nyt jo kuudennen kerran. Uusimaa-viikko on koottu yhdessä kuntien, oppilaitosten ja monien muiden uusmaalaisten toimijoiden kanssa. Tänä vuonna teemana on satavuotiaan Suomen kunniaksi Yhdessä vahva. Viikko starttasi sunnuntaina Hyvinkäällä, kun Kirkonmäellä vietettiin rentoa perhepäivää.

Fokuksessa luonto ja hyvinvointi

Alkuviikolla fokuksessa ovat luonto ja hyvinvointi. Luvassa on koko perheen luontoelämyksiä ja työpajoja Helsingissä sekä avoimia pesäpalloharjoituksia usealla paikkakunnalla. Espoossa pääsee seuraamaan voimisteluesitystä, jota siivittävät runonlausunta ja musiikki. Esitys on nimeltään Runovoltti.

Tiistaina on vuoorossa perinteinen Uudenmaan liiton tunnustus Uusimaa-palkinto, jonka pokkaa tänä vuonna neljän kuoron yhteishankkeena syntynyt Finlandia-laulajat. Kunniamaininnan saa tuusulalainen Brother Christmas -hyväntekeväisyysyhdistys.

Kulttuuria ja yhteisöllisyyttä

Keskiviikon teemoja ovat kulttuuri ja yhteisöllisyys. Sibelius-Akatemian maailmanmusiikin koulutusohjelman Global Orchestra vie kuulijat Musiikkitalon ilmaiskonsertissa vauhdikkaalle musiikkimatkalle. Päärautatieasemalla kajahtaa seitsemän kuoron yhteisesityksenä Uusmaalaisten laulun moderni sovitus. Lastenlauluja menneiltä vuosilta kuullaan kahdessa konsertissa, jotka ovat jo loppuun varattuja.

Loppuviikon ohjelmassa osaamista, koulutusta ja kilpailukykyä

Loppuviikon ohjelma rakentuu osaamisen, koulutuksen ja kilpailukyvyn pohdinnoille. Torstaina Työn 100 askelta -seminaari käsittelee teknologian kehitystä ja muita megatrendejä. Perjantain seminaarin puheenaiheena on kuntien kilpailukyky.

Menneiden aikojen työväen Helsinkiin voi tutustua matkailualan opiskelijoiden vetämillä opastetuilla kaupunkikierroksilla. Metropolia Ammattikorkeakoulu pystyttää Myllypuroon pop-up-keskustelufoorumin opiskelijoille, kaupunkilaisille ja yrittäjille.

Uusimaa-viikon päätapahtumista vastaavat tänä vuonna Hyvinkään seurakunta, Luonto-Liitto, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, Lapinlahden Lähde, Suomen Pesäpalloliitto, Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto, Hyvinkään Tahko, Sibelius-Akatemia, palkansaajien keskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK Uudeltamaalta, Naisjärjestöjen Keskusliitto ja 100 tasa-arvotekoa -hanke sekä Työelämä 2020 -hanke.

Tarkista Uusimaaviikon ohjelma osoitteesta www.uusimaaviikko.fi

Lähde: Uudenmaan liitto