Työllisyysnäkymät

Uusia innovaatioita Espoosta

16.12.2016 klo 14:57

Espoossa on osattu hyödyntää Nokian synnyttämä menestys. Kaupungista nousee uusia yrityksiä, innovaatioita, jotka tarjoavat upeita mahdollisuuksia kansainvälisille toimijoille.

Espoo on yksi metropolialueen kaupungeista, joka on opittu tuntemaan Nokian kotipaikkana. Nokian, Microsoftin ja monen muun yrityksen irtisanomisten myötä markkinoille on vapautunut korkeasti koulutettua ja osaavaa työvoimaa, joista moni on löytänyt uuden alun, niin yritystoiminnan kautta kuin työllistymällä espoolaisiin pk- ja kasvuyrityksiin.

Pohjoismaiden suurin innovaatiokeskittymä

Espoon Otaniemen, Keilaniemen ja Tapiolan alueella sijaitsee Pohjoismaiden suurin innovaatiokeskittymä Espoo Innovation Garden. Se on elämysten ja innovaatioiden puutarha, jossa kaupunki toimii innovaatioalustana.

Siellä on parhaita kasvuyrityksiä, tutkimusta ja työskentely-ympäristöä. Alueella toimii 5000 tutkijaa, 25 tutkimus- ja kehitysyksikköä ja merkittävä osa Suomen pörssiyrityksistä. Kansainvälisyydestä kertoo se, että puutarhurit edustavat sataa eri kansallisuutta.

Vahvaa tutkimusosaamista & kestävää kasvua

Espoossa toimii myös maineikas Aalto-yliopiston ja VTT:n tiede- ja tutkimusyhteisö. Molemmilla on ollut suuri merkitys sille, että Espoon maine osaamiskeskittymänä on kiirinyt maailmalle.

Espoo pääsi 140 eurooppalaiskaupungin vertailussa ykkössijalle kaupungin taloudellista, sosiaalista ja ekologista kestävyyttä mittaavalla kokonaisindeksillä.

Espoo rakentuu kestävästi kasvaen. Siellä palvelut, koulut, oppimisympäristöt ja työpaikat rakentuvat kestävällä tavalla ja luonto on lähellä.

www.espooinnovationgarden.fi

Lähde: editori.fi