Vuodenvaihteessa on usein tarjolla monenlaista työtä. Kun vuosi vaihtuu, samalla kääntyy myös uusi sivu elämässä.

Uusi vuosi, uudet kujeet – myös työelämässä. Kun vuosi vaihtuu, myös työnhakuun tulee uutta puhtia. Työnantajat aktivoituvat vuoden alussa ja uusia paikkoja tulee hakuun. Ei kannata vähätellä lyhyempääkään työsuhdetta; näinä aikoina kaikki työ on tervetullutta.

Managing Director Karl-Johan Kronberg Mercuri Urval Finlandilta arvioi, että vuosi 2015 oli työllisyyden osalta samalla tasolla kuin vuosi 2014.

- Työllisyystilanteessa ei ole vuosien 2014-2015 aikana tapahtunut meidän toimialalta katsottuna muutosta parempaan eikä pahempaan. Silti vuoden 2016 ennustaminen on vaikeaa. Työpaikkojen tarjonta vaihtelee suuresti ja suhdanteiden kehittyminen vaikuttaa. Maltillinen talouskasvu näkyy myös työnhaussa, Karl-Johan Kronberg sanoo.

Akateemisia työttömiä on paljon ja työelämän murros näkyy monella alalla. Työnhakijoiden tulisi ymmärtää, että aina ei ole edes saatavilla niitä työtehtäviä, mitä he ovat tehneet aiemmin.

- Työnhakijoiden kannattaa nähdä työelämän mahdollisuudet yhä laajemmin. Uusi teknologia, IT-ala ja digisektori voivat hyvin ja työntekijöitä tarvitaan. Hyvin pyyhkii myös rakennus- ja kiinteistöalalla erityisesti työnjohtotehtäviä on tarjolla. Teollisuuden työpaikat ovat laskussa. Myös media- ja viestintä- sekä mainosala ovat vaikeuksissa. Matkailu- ja ravintola-ala suosivat erityisesti vuokratyövoimaa, Kronberg valottaa.

Verkostoituminen on nykypäivän työmarkkinoilla välttämätöntä. Suorat haut ovat lisääntyneet ja piilotyöpaikkoja on tarjolla. Myyntityöhön kaivataan ihmisiä. Myyjistä on jopa suoranaista pulaa.

- Työelämä tulee muuttumaan yhä enemmän projektiluontoisen työn ja yrittäjyyden suuntaan. Avainasemassa onkin epävarmuuden sietäminen, sillä keikka- ja projektiluontoiseen työhön sekä yrittäjyyteen liittyy epävarmuustekijöitä. Uuden omaksuminen ja muutosten hyväksyminen ovat asioita, joita jokainen työnhakija ja työntekijä tarvitsee, olipa hän yrittäjä tai toisen palveluksessa, Kronberg summaa.

Asiantuntijana:

Managing Director Karl-Johan Kronberg, Mercuri Urval Finland

www.mercuriurval.com

Kommentit

21

kelloe53@gmail.com

"Akateemisia työttömiä on paljon ja työelämän murros näkyy monella alalla. Työnhakijoiden tulisi ymmärtää, että aina ei ole edes saatavilla niitä työtehtäviä, mitä he ovat tehneet aiemmin." Tämä on kyllä tullut kolmen työttömyysvuoden aikana päivänselväksi. Ongelma onkin siinä, ettei työttömyyspäivärahajärjestelmä anna paljoa mahdollisuuksis kehittää osaamista, vaan pakottaa pysymään lestissä, joka vanheni jo. Työntekijän ymmärryskin vaatii joskys herätystä, mutta järjestelmä on työttömälle kuin jähmettynyt tervatynnyri. Sieltä ei niin vain lentoon nousta.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.