Työhyvinvointi

Uusi apu ruutuajan silmäongelmiin

Tyrniöljy-luteiini auttaa kuivasilmäisyyteen ja torjuu sinisen valon haittoja.

Suomen Silmälääkäriyhdistyksen mukaan jopa 40 prosenttia suomalaisista kärsii jossain vaiheessa kuivasilmäisyydestä. Vaiva liittyy usein päätetyöskentelyyn, kuivaan ilmaan tai piilolinssien käyttöön. Päätelaitteiden parissa vietettävän ajan kasvaminen on lisännyt myös sinisen valon silmille aiheuttamia haittoja.

Torniolainen Aromtech on ollut mukana Turun yliopistossa tehdyissä tyrniöljytutkimuksissa jo 1990-luvulta alkaen. Yritys tuo nyt markkinoille kuivasilmäisyyden hoitoon uudenlaisen kaksivaiheisen Membrasin-konseptin, joka sisältää tyrniöljysuihkeen sekä SBA24-tyrniöljy-luteiini-kapselin.

– Ainutlaatuisessa ratkaisussamme yhdistyvät suihkutettava tyrniöljyä sisältävä silmätippa sekä kapselina otettava pitkävaikutteinen tyrniöljy. Molempien tuotteiden silmiä kosteuttava vaikutus on tieteellisesti osoitettu.  Membrasin Vision -tyrniöljykapseli sisältää toisena aktiiviaineena luteiinia, jota käytetään sinisen valon haittojen torjunnassa, Aromtechin toimitusjohtaja Helena Korte sanoo.

Apua sinisen valon haittoihin

Sinisen valon määrä lisääntyy koko ajan, kun ihmisten ruutuaika pitenee ja LED-valojen määrä lisääntyy. Sininen valon taajuudet voivat pysyvästi vahingoittaa silmiä, kun altistus on pitkäaikainen.

– Sinisen valon haitoista kärsivät yhä enemmän nuoret ja keski-ikäiset, jotka työssään ja harrastuksissaan katselevat paljon eri päätelaitteita. SBA24® tyrniöljy-luteiini -kapseliemme luonnolliset vitamiinit ja niiden esiasteet suojaavat silmää hapettumisvaurioilta. Erityisesti luteiini vahvistaa silmän pohjan pigmenttiä, joka on ihmisen luontainen suodatin siniselle valolle. Elimistö ei pysty valmistamaan luteiinia, vaan se on saatava ravinnosta, sanoo Aromtechin tuotekehitysjohtaja Petra Larmo.

Uudenlainen koostumus ja annostelutapa: suihke suljetulle luomelle

Membrasin Vision Vitality -tuotesarjaan kuuluu myös uudenlainen tyrniöljyä sisältävä CE-merkitty silmäsuihke. Sen on kliinisesti osoitettu vähentävän kuivasilmäisyyden oireita.  Oireita esiintyy kaiken ikäisillä ja erityisesti päätetyöskentely passivoi silmäluomen liikkeitä ja aiheuttaa silmän pinnan kuivumista.

– Suihkeessa on perinteisistä silmätipoista poikkeava annostelutekniikka eli se suihkutetaan suljetulle luomelle. Se on säilöntäaineeton ja alkoholiton ja sitä voi käyttää myös meikin ja piilolinssien kanssa. Uudenlainen annostelutapa sekä tyrniöljyn ainutlaatuiset hyödyt erottavat tuotteen tavallisista silmätipoista. Tuote sopii erityisesti tilanteisiin, joissa silmätippojen laitto on hankalaa, kuten työpäivän aikana ja matkustaessa, Helena Korte korostaa.

Membrasin Vision Vitality Spray vaikuttaa kahdella tavalla. Tyrniöljy levittyy kyynelnesteen pinnalle vahvistaen lipidikalvoa, joka suojaa silmiä kuivumiselta. Hyaluronaatti tukee kyynelnesteen vedensitomiskykyä ja suojaa soluvaurioilta. Suihke helpottaa välittömästi kuivasilmäisyyden oireita ja kosteuttaa myös silmänympärysihoa.

Molemmat tuotteet on kehitetty ja valmistettu Suomessa.

Lähde: Aromtech

Aromtech on vuonna 1997 perustettu marjaöljytuotteita kehittävä yritys, jonka kotipaikka on Torniossa. Yritys toimii myös Turussa ja Helsingissä. Aromtechin tavoite on olla maailman innovatiivisin marjaöljyjen terveysvaikutusten hyödyntäjä. Yritys tarjoaa kuluttajille tutkittuja, puhtaita ja turvallisia tuotteita, jotka parantavat elämänlaatua kaikissa ikäryhmissä. Yrityksen liikevaihto on noin 5,6 miljoonaa euroa ja se työllistää 27 henkilöä. Viennin osuus yrityksen tuotannosta on 80 %. www.aromtech.com