Työllisyysnäkymät

Uudet ruokainnovaatiot kiinnostavat ja työllistävät

7.10.2016 klo 7:00

Raisioagro haastaa kansalaiset syömään Itämeren parempaan kuntoon "Benella-kala kerrallaan".

Uudet ruokainnovaatiot ovat tämän päivän juttu. Niin myös kestävästi tuotettu Benella Kirjolohi on tänä syksynä yhä useamman kotikokin ulottuvilla. Kotimaista Benella-kalaa saa Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla lokakuun alusta lähtien yli 70 K-citymarketista ja K-supermarketista. Benella-kalojen ruokinnassa hyödynnetään Raisioaquan ainutlaatuista Baltic Blend -lähirehua, joka vähentää Itämeren fosfori- ja typpikuormaa. Tuoteperhe täydentyy edelleen.

Sopimuskasvattajamalli antaa Benellalle kasvot

Raisioaqua on rakentanut Benella-kalojen kasvattamiseen sopimuskasvattajamallin, jonka avulla Benella Kirjolohen saatavuus voidaan turvata yhä paremmin. Sopimuskasvattajamallin ansiosta kaupan palvelutiskillä saa aina tarkan tiedon siitä, kuka Benella-kalan on kasvattanut.

Benella Kirjolohi työllistää Suomessa, sillä se on suomalaisten kasvattamaa kalaa. Kalojen ruokinnassa hyödynnetään Raisioaquan ainutlaatuista rehuinnovaatiota, Itämerirehua. Baltic Blend -Itämerirehun raaka-aineena käytetään Itämeren runsaskantaisesta silakasta ja kilohailista tehtyä kalajauhoa ja -öljyä. Baltic Blend -rehun käyttö Benella Kirjolohien ruokinnassa vähentää Itämeren fosfori- ja typpikuormaa. Kun Itämeren alueella kasvatettavia kaloja ruokitaan lähirehulla, ravinteet kiertävät eikä niitä tule Itämereen sen ulkopuolelta. Benellan taustalla oleva ruokintakonsepti säästää myös maailman valtamerien hupenevia luonnonkalakantoja.

– Mitä enemmän syömme lähellä tuotettua ja Itämerirehulla ruokittua kalaa, sitä paremmin Itämeri voi. Yksi osoitus koko kalankasvatuselinkeinon ja Raisioaquan ympäristötyöstä on se, että WWF on nostanut suomalaisen kasvatetun kirjolohen Suomen kalaoppaan vihreälle listalle, liiketoimintajohtaja Tomi Kantola kertoo.

Kalojen EPA- ja DHA-rasvahapot ovat oikealla tasolla, koska Benella Kirjolohet ruokitaan Raisioaquan Opti-ruokintakonseptilla. Suomen Sydänliitto onkin myöntänyt Benella Kirjolohelle Sydänmerkin, joka kertoo, että Benella on omassa kategoriassaan parempi valinta.

www.benellakala.fi

Raisioagro on osa Raisio-konsernia. Toiminnan ytimessä ovat vahva ruokinnan ja kasvinviljelyn erikoisosaaminen, innovatiiviset ja ekologiset huippurehut sekä vankka sopimusviljely- ja viljakauppaosaaminen. Raisioagro on asiakastiloilleen ja muille yhteistyökumppaneilleen eteenpäin katsova kasvun innostaja: isommat ja paremmat tuotokset ja sadot luovat hyvinvointia ja auttavat osaltaan myös ratkaisemaan ruoantuotannon globaaleja haasteita.
www.raisioagro.com