Työnhaku

Uuden vuoden työnhakusuunnitelma

11.12.2017 klo 8:05

Alkuvuosi on perinteisesti ollut aktiivista työnhakuaikaa, joten valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Kokosimme alkuvuoden työnhaussa olennaisten asioiden listan työnhakusuunnitelmasi tueksi:

1. Uuden vuoden työnhakusuunnitelman voi aloittaa tekemällä itselleen ns. toivelistan eli miettimällä ja tekemällä ihan konkreettista listausta siitä mitä tavoittelee, mistä motivoituu ja millaisen työn ja työnantajan haluaa.

2. Ensin kannattaa miettiä oikeat kanavat, joita seuraa (riippuen alasta ja tehtävästä) esimerkiksi yrityksen omat nettisivut ja some-kanavat, työnhakusivustot, LinkedIn ja muu sosiaalinen media.

3. Hakumateriaalien viilaus kannattaa tehdä myös. CV, hakemus, LinkedIn, videot, nettisivut, työnäytteet ym. Tässä kannattaa hyödyntää myös työnhaun ammattilaisia, sillä usein ammattilainen näkee asiat eri tavalla ja osaa auttaa työnhaun kanssa oikeaan suuntaan.

4. Hakuja on auki usein myös joulunpyhien yli, joten silmät kannattaa pitää auki jo joulukuun puolella, ja mikäpä onkaan parempi aika keskittyä työnhakuun kuin rauhalliset joulunpyhät ja välipäivät. Myös se millä fiiliksellä hakemuksia kirjoittaa, on usein iso merkitys lopputuloksen kannalta.

5. Verkostoituminen kannattaa aina! Joulukuussa ja alkuvuodesta on usein paljon erilaisia tapahtumia joissa kannattaa tuoda työnhakuajatuksensa esiin. Koskaan ei voi tietää mitä kautta potentiaalinen työ tulee vastaan.

6. Vaikka hakemukseen ei saisi vastausta heti tammikuun alussa, ei kannata hätääntyä, sillä alkuvuosi on rekrytoijilla usein työntäyteistä ja mitä enemmän hakijoita, sitä enemmän myös kiirettä. Tosin fiksut yritykset pitävät huolen, että hakijat saavat ajantasaista tietoa koko rekryprosessin ajan ja aikataulu on viestitty selkeästi.

Hyvää työnhaun vuotta 2020!

Asiantuntijana: Saana Rossi

www.vincit.fi

www.erottua.com