Työnhaku

Uravinkkejä naiselta naiselle

13.3.2018 klo 10:37

Mitä olisit halunnut tietää jo urasi alussa? Vaikka naistenpäivä meni jo, kokosimme uravinkkejä naiselta naiselle.

Tarvitsemme jatkossa yhä enemmän rohkeita tulevaisuuden naisjohtajia. Toisiamme sparraamalla ja auttamalla pääsemme paljon pidemmälle.

Mitä sellaista olisit halunnut tietää nuorempana, minkä tiedät nyt?

Muista unelmoida

Nuorena ei välttämättä tiedä, että unelmilla on tapana toteutua, jos tekee vain tarpeeksi töitä niiden saavuttamiseksi. Jos olisin tiennyt tämän nuorempana, olisin uskaltanut unelmoida enemmän.

Kunnioita aina itseäsi

Nöyryys on ok, tiettyyn pisteeseen asti, mutta jos jatkuvasti vähättelet omia saavutuksiasi ja tekemisiäsi, muutkaan eivät niitä arvosta. Muista siis aina kunnioittaa  itseäsi, omaa työtäsi ja omaa aikaasi.

Ensimmäinen työpaikkasi ei määritä loppuelämääsi

Tulevaisuus on usein epävarmaa eikä kukaan tiedä mitä siellä tapahtuu. Tekemällä ja testaamalla löydät oikean urapolkusi. Muista, että se ensimmäinen työpaikka ei määritä loppuelämäsi työuraa.

Uran ja perheen voi yhdistää

Uran ja perheen voi todellakin yhdistää. Se vaatii paljon työtä ja kunnianhimoa sekä ymmärtäväisen ja fiksun puolison – ja kenties muitakin apujoukkoja, mutta se on mahdollista.

Uskalla pyytää

Työelämässä (eikä kyllä muussakaan elämässä) ei tarjota upeita mahdollisuuksia hopealautasella. Upeita mahdollisuuksia pitää osata pyytää, niin pääsee näyttämään kykynsä. Pitää myös uskaltaa pyytää tehtävien mukaista palkkaa.

Keskity siihen, mikä kiinnostaa

Älä suuntaudu vain koulutustasi vastaavaan työhön, vaan mieti, mitkä asiat kiinnostavat sinua oikeasti. Keskity niihin ja huomaat, että pian ammatillista intohimoa vastaavat tehtävät löytyvät.

Älä stressaa turhaan

Älä stressaa, vaikka kaikki ei menisi juuri niin kuin olet suunnitellut. Loppupelissä kaikelle on syynsä ja kohtalo johdattaa usein jopa parempaan lopputulokseen. Maltti on valttia!

4 vinkkiä onnistuneelle uralle:

1. Tartu rohkeasti uusiin haasteisiin.

2. Mieti lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteita.

3. Usko itseesi ja aseta itsellesi selkeitä tavoitteita.

4. Ole rohkea ja uskalla mennä eteenpäin.

Lähde: Meltwater Suomen mGirlsit.

Jørn Lyseggen perusti vuonna 2001 Meltwaterin Oslossa 15 000 dollarin alkupääomalla. Digitaalinen media oli vielä alkutaipaleella, kun Jørn sai idean seuloa internetin uutissivustoja läpi. Tätä palvelua kutsutaan nykypäivänä mediaseurannaksi. Nyt Meltwater on viestinnän palvelujen markkinajohtaja kansainvälisesti. Meltwaterilla on 26.000 asiakasta, 1600 työntekijää ja 55 toimistoa ympäri maailmaa. Lähes puolet Meltwater Finlandin työntekijöistä ja yksi kolmasosa Suomen johtoryhmästä on naisia.