Nolla tapaturmaa -foorumi myönsi työturvallisuuden tasoluokituksia työpaikoille, joissa on panostettu työturvallisuuden jatkuvaan parantamiseen. Vuoden 2014 tasoluokituksen sai yhteensä 37 työpaikkaa.

Tasoluokituskunniakirjojen saajien joukossa oli tällä kertaa useita uusia hakijoita sekä työpaikkoja, jotka ovat saaneet tasoluokituksen useina vuosina peräkkäin. Nolla tapaturmaa -foorumin jäsentyöpaikkojen edustajista koostuva ohjausryhmä kävi läpi tasoluokitushakemukset ja vahvisti luokitukset.

Tasoluokituksen tarkoituksena on toimia työpaikkojen apuna turvallisuustason kehityksen seurannassa ja kannustaa työpaikkoja tavoittelemaan yhä parempaa turvallisuustasoa. Tasoluokitusta myönnettäessä tarkastellaan muun muassa työpaikan työtapaturmataajuutta ja tapaturmien vakavuutta. Lisäksi edellytetään, että työtapaturmien tutkinta ja vaaratilanteiden ilmoitusmenettely ovat kunnossa.

22.10.2015 jaettiin tasoluokitukset seuraaville organisaatioille:

TASO I - Maailman kärjessä (16 tunnustuksen saanutta)
ALSTOM Finland Oy
Bosch Rexroth Oy
Caruna Oy
Forchem Oy
Freeport Cobalt Oy
Golder Associates Oy
Kemira Oyj Harjavalta
MeramaTec Oy
NCC Rakennus Oy / Lounais-Suomen tulosyksikkö
Norilsk Nickel Harjavalta Oy
Oulun Energia Urakointi Oy
Posiva Oy
Savon voima Oyj
Steris Finn-Aqua
Synthomer Finland Oy
UPM Pellos 1
TASO II - Kohti maailman kärkeä (12 tunnustuksen saanutta)
CH-Polymers Oy
CP Kelco Oy
Empower Group/Empower Oy
Helen konserni
Hexion Oy
Kone Industrial Oy Hissitehdas
LVI-Dahl Oy
Omya Oy, Salon Mineraali Oy
Rauman Satama Oy
Ruukki Construction Suomi Oy
Stena Recycling Oy
Telinekataja Oy
TASO III - Suuntana maailman kärki (9 tunnustuksen saanutta)
Ensto FInland Oy
Fermion Oy
Finex Oy
Kotkamills Oy
Ponsse Oyj
Sandvik Mining and Construction Finland Oy
Takoma Gears Oy
UPM-Kymmene Oyj Joensuun vaneritehdas
Vexve Oy

Nolla tapaturmaa -foorumi on suomalaisten työpaikkojen verkosto, jonka tavoitteena on nolla tapaturmaa -ajattelun edistäminen ja työturvallisuuden jatkuva kehittäminen. Foorumi on toiminut vuodesta 2003. Siihen kuuluu 336 työpaikkaa. Verkostoitumalla Nolla tapaturmaa -foorumin jäsenet saavat käyttöönsä tietoa ja käytännön työkaluja toimintatapojensa uudistamiseksi. Avoin ilmapiiri kannustaa keskustelemaan ja vaihtamaan ideoita. Foorumiin voivat liittyä jäseniksi kaikki työpaikat työturvallisuuden tasosta, koosta tai toimialasta riippumatta - tärkeintä on tahto kehittää työturvallisuutta. Foorumin toimintaa koordinoi ja kehittää Työterveyslaitos.