Talous ja raha

Työttömyys laski lähes prosentin edellisvuodesta

21.6.2016 klo 14:22

Tilastokeskuksen mukaan toukokuun työttömyyspiikki on tänä vuonna 10,8 prosenttia. Työ- ja elinkeinoministeriön lukujen mukaan työttömiä työnhakijoita on kuitenkin 3000 enemmän kuin edellisvuonna.

Tilastokeskuksen uusimpien kyselypohjaisten työllisyyslukujen mukaan työllisten määrä on kasvanut 16000:lla verrattuna edellisvuoden toukokuuhun. Tilaston mukaan työttömyysaste on laskenut edellisvuoden toukokuun 11,8 prosentista 10,8 prosentiin tämän vuoden toukokuussa. Laskua oli 0,9 prosenttiyksikköä.

Samalla kausivaihtelusta tasoitettu työttömyysaste laski 8,9 prosenttiin. Toukokuussa työttömien määrä tyypillisesti nousee huippuunsa, kun ammattiin valmistuneet siirtyvät kerralla työmarkkinoille. Nuorisotyöttömyys on laskussa. Tilastokeskuksen lukujen mukaan 15-24-vuotiaiden työttömyysaste oli toukokuussa 31,4 prosenttia, mikä on lähes viisi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Vaikka piilotyöttömyys ei Tilastokeskuksen mukaan olekaan kasvanut tai vähentynyt, oli työvoiman ulkopuolella kuitenkin 20000 henkeä enemmän kuin edellisvuonna.

Lähde: Tilastokeskus