Työuran alussa

Työttömiä nuoria työkokeiluun

9.10.2015 klo 13:58

Työttömät nuoret pääsevät työkokeiluun, mikä antaa toivoa tulevaan.

Työttömiä nuoria on otettu työkokeiluun muun muassa Alepaan, Fazerin kahvilaan ja Vero Modaan. Kauppakeskus Forum aloitti keväällä 2015 yhteistyön Helsingin kaupungin maahanmuutto- ja työllisyyspalveluiden kanssa edistääkseen nuorten työllisyyttä. Forumin yrittäjät tarjosivat työttömille nuorille työkokeilupaikan kahdeksi kuukaudeksi.

Tämä Respa-hanke jatkuu uusien yritysten ja nuorten toimesta myös syksyllä 2015. Respa-hankkeeseen ilmoittautui jopa 10 Forumin yritystä ja työkokeiluun otetaan kaiken kaikkiaan 12 nuorta. Työkokeilujaksot ovat noin kahden kuukauden pituisia ja ajoittuvat lokakuun alusta vuoden loppuun.

Syksyn työkokeiluun haettiin nuoria muun muassa tarjoilijan, myyjän, kahvilatyöntekijän ja saliapulaisen tehtäviin. Työkokeilu on hyvä keino niin työnantajalle kuin työntekijällekin tutustua työntekijään ja yritykseen. Yritys voi samalla vaikuttaa nuorten työllisyystilanteeseen. Nuorille työkokeilu tarjoaa monipuolista uravalmennusta, työelämän kontakteja sekä arvokasta työkokemusta.

Lähde: Markkinointi & Mainonta