Työllisyysnäkymät

Työpaikkoja on nyt runsaasti auki

28.9.2017 klo 13:46

Oikotie Työpaikoissa on parhaillaan auki lähes 5000 työpaikkaa, mikä on reilusti enemmän kuin vuotta aiemmin.

Myös työllisyys on parantunut – Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan 15-64-vuotiaiden työllisyysaste oli elokuussa 70,5 %, mikä on 0,6 % korkeampi kuin edellisvuoden elokuussa.  Työvoima- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömien työnhakijoiden määrä oli elokuussa lähes 54 000 pienempi kuin edellisvuoden elokuussa. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuussa 11 %.

Oikotiellä avoimia työpaikkoja on nyt auki erityisesti Teollisuuden ja tuotannon alalla (yli 870), IT-alalla (yli 450), myynnissä (yli 430) sekä asiakaspalvelussa ja palvelussa (yli 400). Taloushallinnon alalla työpaikkailmoituksia on yli 240. Teollisuuteen ja tuotantoon haetaan esimerkiksi tuotantotyöntekijöitä, mekaniikka- ja hydrauliikka-asentajia, hitsaajia ja insinöörejä. IT-alalle puolestaan haetaan mm. IT-tukihenkilöä, IT-asiat hallitsevaa myyntiryhmän päällikköä, ohjelmistokehittäjiä, tiiminvetäjiä ja projektipäälliköitä. Myyntiin haetaan myyjiä teleoperaattoreiden myyntipisteille, myymälämyyjiä, asiakaspäälliköitä ja aluepäälliköitä. Asiakaspalvelu- ja palvelualalle haetaan esimerkiksi palveluneuvojaa valtion laitokseen, floristia myymään kukkia ja osastonhoitajaa tavarataloketjuun. Taloushallinnon alalle haetaan esimerkiksi palkanlaskijoita, ohjelmistojen pääkäyttäjiä ja controllereita sekä asiantuntijoita HR-tehtäviin.

Nyt jos koskaan on erinomainen aika vaihtaa työpaikkaa – taloustilanne on nyt parantunut ja työpaikkoja on auki. Hyödynnä käyttämätön potentiaalisi ja etsi seuraava työsi »

Lähteet:

Tilastokeskus

Työvoima- ja elinkeinoministeriö