Vuosi 2013 oli kiireinen Oikotie Työpaikoissa työmarkkinatilanteesta huolimatta.

Vuoden aikana olemme uudistaneet Oikotie Työpaikat – sivuston. Uudistunut sivusto vastaa paremmin tutkimuksissa havaittuihin työnhakijoiden tarpeisiin ja palautteeseen Oikotie Työpaikat – sivustosta. Uudistuksen yhteydessä sivuston käytettävyyttä parannettiin erityisesti eri päätelaitteet huomioiden ja sivustolle on tuotu aiempaa enemmän ajankohtaista tietoa työelämästä ja yrityksistä.

Ilta-Sanomien kanssa vuonna 2012 aloitettua yhteistyötä jatkettiin myös Helsingin Sanomien ja Taloussanomien kanssa ja Oikotien työpaikkailmoitukset löytyvät nyt kaikkien mainittujen uutissivustojen Työelämä-osioista. Yhteistyö uutissivustojen kanssa tarjoaa suurelle joukolle suomalaisia työntekijöitä helpon tavan saada tietoa niin avoimista työpaikoista kuin työmarkkinoistakin.

Hankalasta taloustilanteesta huolimatta työpaikkailmoituksia oli vuonna 2013 Oikotiellä reilut 2000 joka kuukausi ja näitä työpaikkailmoituksia luettiin lähes 12 miljoonaa kertaa.

Määrällisesti eniten avoimia työpaikkoja oli tarjolla Oikotiellä asiakaspalvelun, teollisuuden, tekniikan ja IT:n, myynnin, hotelli- ja ravintola-alan ja rakennusalan tehtävissä sekä toimistotyössä. Teollisuuden, IT:n, rakennusalan ja taloushallintoalan avointen työpaikkojen määrä kasvoi sadoilla paikoilla.

Työnhakijoita kiinnostivat eniten myynnin, IT ja tietoliikenteen, toimistotyön, asiakaspalvelun, tekniikan, markkinoinnin ja mainonnan, johdon, taloushallinnon, teollisuuden ja tuotannon sekä median ja viestinnän alan tehtävät eli näiden alojen työpaikkailmoituksia luettiin eniten.