Onko pikadeittailu sinulle tuttua? Nyt "deittailu" on rantautunut myös työnhakumarkkinoille. Työnhaun pikatreffit ovat täällä!

StreetRekry -tapahtuma tuo työnantajat ja työnhakijat keskelle kaupunkia urbaanin rekrytointitapahtuman merkeissä torstaina 17.9.2015. Tapahtuman tavoitteena on uusien työpaikkojen ja työntekijöiden löytäminen paikanpäällä, verkostoituminen sekä ajankohtaisten vinkkien jakaminen työnhaun helpottamiseksi.

Digitalisaatio on muuttanut rekrymarkkinaa, mutta se on monipuolistanut rekrytointia. Uudet keinot eivät pelkästään tehosta toimintaa, vaan ne muuttavat myös käyttäytymistämme sekä käsitystämme maailmasta. Murroksessa tekoäly tai big data eivät tee ketään automaattiseksi. Inhimillisyys, vuorovaikutus, luovuus ja empatia ovat tekijöitä, jotka ovat tärkeä osa rekrytointia työkseen tekevän ammattitaitoa. Digitaalinen murros tulee jatkuessaan muuttamaan ihmisten kohtaamisen muotoa, käsitystämme ajankäytöstä sekä palveluiden käytön helppoudesta.

Jotain uutta työnhakuun

Vaikka sähköiset hakemukset ja videohaastattelut ovat arkipäivää monella alalla, StreetRekry -tapahtumassa haluttiin kokeilla jälleen jotain uutta.  Barona kohtaa tapahtumassa asiakkaitaan ja työnhakijoitaan epätavanomaisella tavalla. Työnhakuteffit (Speed Date) mahdollistavat suoran palautteen ja kokemusten kuulemisen, ja sen perusteella yritys voi kehittää toimintaansa edelleen. Baronan lisäksi muun muassa DNA on mukana tapahtumassa.

Kansalaistorille pystytetään tapahtuman ajaksi työnhaun vinkkiteltta, jossa voi jutella rekrytointikonsulttien kanssa työnhakuun liittyvistä kysymyksistä, esimerkiksi sosiaalisen median hyödyntämisestä työnhaussa, erottuvan työhakemuksen tekemisessä, videohaastatteluun osallistumisesta tai siitä, miten löytää niin sanotut piilotyöpaikat.

Uusi työpaikka deiteiltä

Sanomatalon Mediatorilla työnhakijoilla sekä työnantajilla on näytönpaikka, sillä StreetRekryssä järjestetään kaksi erillistä Työnhaun Speed Dating -tilaisuutta. Hakijoita kehotetaan miettimään omaa hissipuhettaan ja kiteyttämään pariin minuuttiin oman ydinosaamisensa. Työnhaun pikadeittailu on kaksisuuntaista ja se vaatii paljon myös työnantajalta. Työnantajalla on kaksi minuuttia aikaa vakuuttaa hakija, että juuri heidän yrityksensä on se paras mahdollinen työpaikka.

Vaikka et juuri nyt hakisikaan työpaikkaa, StreetRekryyn kannattaa silti osallistua. Verkostoituminen ja oman osaamisensa myyminen sekä kollegoiden tapaaminen on tärkeää.

StreetRekry on monipuolinen tapahtuma. Siellä keskustellaan sosiaalisesta mediasta somepaneelissa, jossa ja lavalle nousevat vloggaaja Tume sekä bloggaajat Sara/Tickle Your Fancy, Anni/Annin uunissa sekä Anni Kravi/Blueberryboost. Nelikko kertoo, kuinka sosiaalisen median avulla voi luoda kontakteja sekä työllistyä.

Tapahtuman ohjelma Facebookissa
Ilmoittautuminen Työnhaun Speed Date -tilaisuuksiin