Uratarinat

Työn ytimessä: Yrittäjä, tapahtumatuottaja Riitta Rouhiainen

6.11.2018 klo 11:58

Riitta Rouhiainen kertoo työstään yrittäjänä ja tapahtumatuottajana.

1) Miten päädyit alalle?

Olen ollut mainostoimistoyrittäjä yli 13 vuotta. Tämä ala on ollut kovassa murroksessa jo useita vuosia ja työllistyäkseen on yrittäjän kehitettävä koko ajan uutta tekemistä. Vuosien varrella olenkin ollut mukana erilaisissa liike-ideoissa.

UusioUra -tapahtuman tuottajaksi päädyin ystävieni vaikutuksesta. Tunnen paljon oman ikäryhmäni kavereita, jotka ovat jääneet työttömäksi tai työllistyvät todella heikosti. Monet työssä olevatkin miettivät vielä yli 50 vuotiaana, voisiko tehdä vielä jotakin muuta? Näitä työtä ja työllistymiseen liittyviä keskusteluja on tullut käytyä ihmisten kanssa todella paljon.

Tänä päivänä tuntuu siltä, että työ määrittää arvoamme ja elämme myös hyvin pitkälti työn kautta. Työttömäksi jääminen aiheuttaakin monille paitsi taloudellista menetystä myös terveydellisiä ongelmia.

Talvella 2017 etsin pojalleni kesätöitä ja menin nettiin tutkimaan, mitä siellä on nuorille tarjolla. Huomasin, että nuorille on tarjolla useita eri rekrytointitilaisuuksia ja silloin syttyi idea, että me keski-iän ylittäneetkin tarvitsemme oman rekrytointitilaisuuden. Kerroin ideasta useammalle tuttavalle ja kaikki suhtautuivat kannustavasti, joten yrittäjänä päätin kääriä hihat ja ryhtyä hommiin. Siitä alkoi UusioUra -tapahtuman tarina.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Tapahtuman järjestäminen on minulle täysin uusi alue, mutta jotenkin tuntuu, että tämä on minulle ihan unelmahomma. Markkinointitaustani antaa hyvä pohjan tapahtuman tekemiselle.

Ensimmäinen vuosi meni tapahtuman suunnittelussa, asiaan perehtymisessä (konsepti, nimi, nettisivut jne.) toimintasuunnitelman teossa ja sponsoreiden sekä näytteilleasettajien hankinnassa.

Tällä hetkellä työpäiväni koostuu näytteilleasettajien hankinnasta, markkinoinnista, yhteydenpidosta yhteistyökumppaneihin ja tapahtuman organisoinnista.

3) Millaisia työpäiväsi ovat ?

Tapaan päivittäin ihmisiä ja puhun myös paljon puhelimessa Työpäiväni ovat ajoittain hyvinkin hektisiä ja kiireisiä. Välillä tuntuu, että teen tuhatta työtä yhtä aikaa. Tapahtuma koostuu hyvin monista eri asioista, jossa kaikki palikat täytyy vain laittaa paikoilleen.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Kontaktoin päiväni aikana paljon ihmisiä ja usein saan heiltä todella kannustavia kommentteja, että teen tärkeää ja tarpeellista työtä. Muistan eräänkin puhelun, kun kerroin tapahtumasta ja puhelimen toisessa päässä oli aivan hiljaista ja kysyinkin sitten, että anteeksi oletteko vielä siellä niin siltä sanottiin, että joo kyllä täällä ollaan, kerro vain lisää, sinulla on todella mielenkiintoinen ja tarpeellinen tapahtuma tekeillä.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Tänä päivänä ihmiset ovat kovin kiireisiä ja heidän tavoittamisensa voi olla välillä todella haasteellista.  Kun ihmisiä ei tavoita, myöskään asiat eivät etene.

Somemarkkinointi on myös tuonut omat haasteensa. Tämän tapahtuman tärkeä media on juuri somekanavat. Niiden tekniikka on välillä aiheuttanut yllätyksiä.

6) Mikä tekee työstäsi merkityksellistä?

UusioUra -tapahtumalla on itsessään vahva yhteiskunnallinen tehtävä. Koska tapahtumalla autetaan yli 45-vuotiaiden työllistymistä, autetaan samalla koko Suomea, että hyvinvointivaltion palvelut saataisiin turvattua.

Kaikki tapahtumaan osallistujat (sponsorit, näytteilleasettajat, yhteistyökumppanit, vierailijat) ovat innostuneita tästä tapahtumasta ja pitävät tätä merkityksellisenä työnä.

Tätä tehdessä olen huomannut, että tekemällä hyviä asioita, lisäät samalla onnellisuutta omaan elämääsi.

7) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Parhaiten rentoudun pitkillä kävelyretkillä metsässä ja bongaamalla lintuja.  Uskon metsän parantavaan voimaan. Pidän myös erilaisista liikuntalajeista kuten jumppa, pyöräily ja sauvakävely. Perheen ja ystävien kanssa vietetty aika hyvän ruoan parissa, on tärkeää. Matkailu avartaa ja  lukeminen rentouttaa.

8) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Tässä työssä joutuu tekemään hyvin monenlaisia asioita ”juoksupojasta johtajaan.” Työssä auttaa, jos on hyvät verkostot eri toimialoihin ja on luonteeltaan sosiaalinen. Tarvitaan osaamista markkinoinnin eri osa-alueilta, viestinnästä, myynnistä. Myös organisointitaito on välttämätön. Vastoinkäymisiä tulee tässäkin työssä jatkuvasti ja niitä täytyy vain sietää.

www.uusioura.fi