Uratarinat

Työn ytimessä: Yrittäjä Mirva Drake

21.1.2016 klo 13:01

Mirva Drake kertoo työstään hyvinvointialan yrittäjänä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olen aiemmin työskennellyt muun muassa Nokia Networksin palveluksessa ja vaikka viihdyin erinomaisesti työssäni, tekniikka ei ollut minun juttuni. Ajauduin pikkuhiljaa hyvinvointituotteiden pariin; ja se tuntui arvojani vastaavalta. Oman Elonatura-yrityksen perustaminen oli itsellenikin vähän yllätys, mutta koin, että näin pystyn parhaiten vaikuttamaan siihen, minkälaiset arvot työpaikallani on. Isäni oli yrittäjä ja olen nähnyt yrittäjän arkea hyvin läheltä – myös yrittäjyyden nurjia puolia.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Kaikkea mahdollista! Myyntiä, markkinointia, logistiikkaa, taloushallintaa jne. Yrittäjän työ on aika paljon asioiden selvittämistä, sumplimista ja taas kerran selvittämistä.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Työpäiväni voi olla esittely- tai koulutuspäivä jälleenmyyjän luona, se voi olla kirjanpitopäivä tai esitteen tekoa tai mahdollisesti verkkosivujen tai verkkokaupan päivitystä. Työni on hyvin monipuolista.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Se, että voin itse vaikuttaa siihen miten teen asioita ja millaiset arvot työpaikalla on.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Jatkuva ongelmien vyyhti, jota selvittelen. Joskus olisi ihana sysätä ongelma jollekin toiselle selvitettäväksi. Periksi ei myöskään saa antaa, vaan aina kannattaa jatkaa sitkeästi eteenpäin – vaikeuksista huolimatta!

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Olen opiskellut kiinalaista lääketiedettä ja siinä riittää haastetta aivoille. Harrastan myös Chi Kung -voimistelua ja rauhoitun luonnon helmassa kulkiessa.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Pienyrittäjän asema on hyvin haasteellinen Suomessa. Yllätyin siitä, että esim. Yel-maksut on todella korkeat ja tällä hetkellä keskustellaan vaan sillä tasolla, että miksi yrittäjät arvioivat tulonsa niin alas ja maksavat niin vähän itselleen eläkettä. Varsinkin tässä vaiheessa kun yrityksestä ei saa tuloa, olisi todella hienoa, että yritystä tuettaisiin enemmän. Yrittäjänä on oltava valmis siihen, että yrittäjyyden kanssa on hyvin pitkälti yksin, ja tuloja ei välttämättä tule muutamaan vuoteen. Tämä riippuu tietenkin yrityksestä; joillakin homma lähtee heti lentoon.