Uratarinat

Työn ytimessä: Web-kehittäjä Heta Katajisto

Heta Katajisto kertoo työstään web-kehittäjänä KWD Digitalilla.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Opiskelin alun perin matematiikkaa yliopistossa ja tietojenkäsittely oli sivuaineeni. Sitten jatkoin tietojenkäsittelyopintoja pääaineena AMK:ssa. Sain mainostoimistosta harjoittelupaikan, jossa tein nettisivuja ja koodausmaailma alkoi kiinnostaa yhä enemmän. Niin päädyin tälle alalle.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Työni pitää sisällään hyvin monipuolisesti kaikenlaista. Nettisivujen koodausta, palavereja, erilaisia ongelmanratkaisutilanteita, ideointia ja suunnittelua. On hienoa, että pääsen tekemään styleguiden mukaan erilaisia tyylimuutoksia, saan suunnitella, tehdä ulkoasuun liittyviä asioita ja koodata.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Menen toimistolle yleensä klo 9-10 aikaan. En tee töitä etänä. Päivät voivat olla palaverista toiseen menemistä tai koneella istumista. Etenkin ideointipalaverit inspiroivat ja on upeaa, kun koko tiimi on innostunut ja tarttuu toimeen.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on se, että saan käyttää siinä loogista ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja. Sillä ei ole väliä millaisesta ongelmasta on kyse – ongelmien ratkaiseminen on aina yhtä palkitsevaa.  Meillä on hyvä tiimi ja autamme toisiamme tarvittaessa. Työssäni on helppo saavuttaa ”flow-tila” ja uudet projektit innostavat.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Haasteellisinta – ja samalla parasta on työni monipuolisuus. Myös oman osaamisen ylläpito vaatii paljon. Tässä työssä ei voi tuudittautua siihen, että joku asia on tietyllä tavalla ikuisesti.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vietän vapaa-aikaani kotona avopuolisoni ja hänen kahden koiransa kanssa. Harrastan ristipistotöiden tekemistä. Se nollaa aivot työpäivän ajatuksista. Olen tehnyt erilaisia eläintauluja ristipistotekniikalla. Nyt työn alla on jättiläismäinen kissataulu, jota olen tehnyt jo vuoden ajan.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Devaamispuolella on hyvä unohtaa ennakkokäsitykset ja muistaa, että tietynlaista devaajaa ei ole. Kaikkea ei tarvitse osata eli avoin ja utelias mielentila auttaa eteenpäin. Tässä työssä pitää olla valmis opettelemaan koko ajan uutta. Ala muuttuu taukoamatta ja uutta tulee joka päivä. Esimerkiksi nyt opituilla asioilla ei välttämättä ole mitään merkitystä kahden vuoden päästä.

Omaa ammattitaitoaan voi kehittää ainoastaan tekemällä, kokeilemalla ja seuraamalla aikaansa. On inhimillistä, että jokaisella on jokin asia tai osa-alue jota hän ei hallitse. Silloin työkaveri tai Google auttaa.