Uratarinat

Työn ytimessä: Viestintäpäällikkö Eija Seppänen

7.11.2016 klo 11:11

Eija Seppänen kertoo työstään Yksi elämä -terveystalkoiden viestintäpäällikkönä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Edellinen työtehtävä on aina kuljettanut minut seuraavaan. Viestinnän opinnot veivät toimittajan tehtäviin. Olin etuoikeutettu, kun sain tehdä töitä tietotekniikka-alan lehdissä 80- ja 90-luvuilla. Ne herättivät kiinnostuksen ja palon tietotekniikan hyödyntämiseen ja uusiin mahdollisuuksiin. Toimittajan tehtävistä siirryin viestintätehtäviin rakentamaan uusia verkkopalveluja eri kohderyhmille. Seuraava askel oli viestintä- ja strategiakonsultin tehtävät. Uskon joukkojen voimaan ja joukkojen viisauteen. Yksi elämä -terveystalkoot on selvä jatkumo edelliseen. Terveyden edistäminen on motivoivaa ja palkitsevaa. Todellisen vaikutuksen näemme vasta vuosien päästä.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Toteutan yhdessä markkinointipäällikön kanssa viestinnän ja markkinoinnin suunnitelmaa.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Yksikään päivä ei ole samanlainen, vaikkakin jonkinlaista viikkorytmiä on. Maanantaisin aloitamme Kampin kauppakeskuksessa aamuvenyttelyssä. Yksi elämä haluaa mennä sinne, missä ihmiset ovat. Käytännössä se tarkoittaa seinien pystyttämistä ja mainoslakanoiden levittämistä… ja venyttelyn jälkeen kaiken purkamista. Viestintätiimin viikkopalaveri on myös maanantaisin. Sen vedän verkon yli Turkuun ja Tampereelle. Keskellä viikkoa matkustan, jos tarpeen. Perjantaisin palaveeraamme viestintäkumppanimme Ellun Kanojen kanssa.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Ihmiset, joiden kanssa saan tehdä tätä työtä ja itse työn missio: Tukea kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia läpi elämän.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Erilaisten työtapojen, kumppanien ja kulttuurien yhteensovittaminen.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Tässä elämänvaiheessa olen etuoikeutettu ja voin tehdä melkein sitä mikä huvittaa. Kesäisin mökkeilemme Repovedellä. Syksyisin menen mielelläni metsään. Nyt kyllä useimmiten makaan sohvalla ja katson ruokaohjelmia. Hyvä ruoka ja yhdessä syöminen on meidän perheen ja suvun yhteinen juttu.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Ole utelias, osallistu erilaisiin juttuihin ja innostu. Asenne on tärkein, kaiken muun oppii.

Kuva: Bjarke Strøm

www.yksielama.fi