Uratarinat

Työn ytimessä: Viestintäjohtaja Taru Jussila

15.12.2017 klo 14:59

Taru Jussila kertoo työstään Suomen Yrittäjien viestintäjohtajana ja Sypoint Oy:n toimitusjohtajana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olen taustaltani journalisti ja yrittäjä. Siirryin jo oman yritykseni aikana osittain viestinnän pariin, ja lopullisesti vuoden 2014 alussa siirtyessäni töihin Elisaan. Vedin Elisan ulkoista viestintää kolme vuotta ja siirryin joulukuussa 2016 yrittäjäjärjestöön. Kaikki mitä olen ennen tehnyt, tukee sitä minkä parissa nyt työskentelen. Kaikesta siitä kokemuksesta on hyötyä, etenkin omasta yrittäjätaipaleesta. Minulla on edelleen oma osakeyhtiöni; en tällä hetkellä tee sen kautta töitä, mutta jonain päivänä varmasti – en siis ole ”eläkevirassani”.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Vastaan viestinnästä, markkinoinnista ja omista medioistamme, kuten Yrittäjäsanomista ja Yrittäjä-lehdestä. Sypoint on Yrittäjien omistama palveluyhtiö, joka muun muassa kustantaa lehtiä ja järjestää koulutuksia sekä tapahtumia. Varmistan työkseni sitä, että 15 viestintä-, markkinointi- ja media-ammattilaisella on parhaat mahdolliset olosuhteet onnistua työssään – ja että he tekevät hommia hyvällä fiiliksellä.

3)  Millaisia työpäiväsi ovat?

Työpäiväni ovat vaihtelevia. Kokouksia ja erilaisia tapaamisia on välillä todella paljon. Välillä pääsen vasta illalla työ-töiden pariin, kuten kirjoittamaan.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Saan hyödyntää osaamistani todella laaja-alaisesti. Olemme vaikuttamassa siihen, minkälaista Suomessa on toimia yrittäjänä. Minulle on todella tärkeä asia tehdä työtä, jolla on merkitystä. Lisäksi tapaan työssäni todella mielenkiintoisia ihmisiä.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Elämme aikaa, jolloin digitaalinen transformaatio koskettaa kaikkea, niin myös minun työtäni. Siirtyminen perinteisestä markkinoinnista digitaaliseen markkinointiin ja digitaalinen asiakaskokemuksemme haastavat jokaista markkinoinnin parissa työskentelevää. Miten esimerkiksi saada digitaalinen ja fyysinen asiakaskokemus kohtaamaan? On myös mielenkiintoista tutkia, kuinka erilaisista syistä Yrittäjien jäseneksi tullaan: yksi haluaa vaikutusvaltaa päätöksentekoon, toinen verkostoja ja kolmas neuvontaa sekä etuja.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Poikani pelaa jääkiekkoa, minut löytää siis usein jäähallilta. Meillä on myös koira ja mökki maalla. Rahani kulutan matkustamiseen yhdessä poikani kanssa.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Hanki monipuolisesti työkokemusta ja haali itsellesi verkostoja – koskaan ei tiedä, mitä uuden kontaktin kautta jonain päivänä mahdollistuukaan.

www.yrittajat.fi